Sådan sletter du din computers harddisk og bogstaveligt talt starter forfra

Omformatering er processen med at slette data fra en harddisk og installere et nyt operativsystem. Dette er en sidste udvej, når computeren bliver uudholdeligt langsom, når fejl dukker op nu og da, når en computer går ned, eller når du simpelthen vil ændre dit operativsystem.

Trin 1

Sikkerhedskopier vigtige filer, mens du kan. Når computeren er omformateret, slettes alle data på din harddisk permanent. Gem dine filer på en ekstern lagerenhed, f.eks. Thumb-drev, CD eller DVD.

Trin 2

Sørg for, at du har alle softwarediske eller installations-cd'er / dvd'er til alle dine hardwareenheder inklusive printere, scannere, bundkort, grafikkort osv. Hvis du ikke har dem, skal du åbne "Kontrolpanel", "System" og derefter "Enhedshåndtering" . " Vær opmærksom på modellerne og versionerne af hardwareenhederne på din computer. Du får brug for disse, hvis du skal downloade drivere fra internettet.

Trin 3

Indstil computeren til "Start fra CD." For at gøre dette skal du få adgang til BIOS ved at genstarte computeren og derefter trykke på en tast, der svarer til BIOS. Indstil din CD / DVD-ROM som den første "Boot Device Priority" eller noget lignende. Indstil også harddisken som den anden boot-enhed. Gem dine indstillinger, afslut BIOS og vent på, at computeren genstarter.

Trin 4

Anbring operativsystemets installations-cd inde i det optiske drev på din computer. Når computeren beder dig om at "trykke på en vilkårlig tast for at starte fra cd ..." skal du straks trykke på en vilkårlig tast. Vent til installationsskærmen vises. Følg instruktionerne for at slette de aktuelle partitioner på computeren, og opret derefter nye partitioner, når de gamle er slettet.

Formater partitionerne ved at vælge "Formatér partitionen ved hjælp af NTFS File System." Vent til computeren formaterer drevene. Når computeren genstarter, bliver du sendt til installationen af ​​operativsystemet. Følg instruktionerne for at afslutte processen. På et eller andet tidspunkt af installationen bliver du bedt om at indtaste "Produktnøglen" til operativsysteminstallatøren. Skriv det på det plads, der er til rådighed, og fortsæt med installationsprocessen. Én det er færdigt, installer enhedsdrivere og overfør de filer, du har sikkerhedskopieret tidligere.