Sådan låser du Mac op med Apple Watch

Mac-brugere med en Apple Watch kan låse deres Mac op ved blot at bære deres ur og dermed omgå behovet for at indtaste et kodeord på opstarts- og login-skærmen. Denne fantastiske funktion gør det nemt at logge på og låse en Mac op, og det er ret hurtigt for Apple Watch-brugere, men du skal først aktivere det.


Før du gør det muligt at automatisk låse op en Mac med en Apple Watch, skal du opfylde nogle få enkle krav. du skal bruge en Mac, der kører Mac OS Sierra 10.12 eller nyere, du skal bruge et Apple Watch, der kører WatchOS 3 eller nyere, og Mac'en skal være en model i midten af ​​2013 eller senere. Bortset fra det, skal du være sikker på, at Mac og Apple Watch bruger det samme iCloud Apple ID, har tofaktor godkendelse aktiveret til Apple ID, og ​​har Bluetooth og wi-fi aktiveret.

Sådan aktiveres Lås Mac op med Apple Watch

Sørg for at du overholder de ovennævnte krav, inden du fortsætter for at aktivere denne funktion i Mac OS:

  1. Brug din Apple Watch, hvis du ikke allerede er
  2. I Mac OS skal du trække ned  Apple-menuen og vælge "Systemindstillinger" og derefter gå til "Sikkerhed og privatliv"
  3. Gå til fanen "Generelt", og marker afkrydsningsfeltet "Tillad, at Apple ser på at låse din Mac op"
  4. Indtast adgangskoden til Mac'en for at aktivere funktionen, og vent et øjeblik for den automatiske oplåsning med Apple Watch-evnen til at aktivere

Færdig! Når "Indtastning" -indikatorteksten i præferencepanelet går væk er funktionen aktiveret, og du er klar til at bruge Apple Watch til at låse Mac'en op.

Du kan straks prøve denne funktion på din Mac for at sikre, at den fungerer. For en bærbar computer skal du blot lukke låget på MacBook for at få det til at sove, så vent et øjeblik og luk igen låget, den almindelige login skærm vises, men i et øjeblik vil det forsvinde, så længe du har på Apple Watch - der er ikke længere nødvendigt at indtaste et kodeord for at komme forbi låseskærmen på Mac'en, vil den automatisk blive autentificeret med Apple Watch i stedet. Både Apple Watch og Mac'en viser en meddelelse på deres respektive skærme, der viser, at funktionen låser op Mac'en.

Dette virker ret godt og er meget glat, og det giver endnu en god grund til at have en Apple Watch.

Bemærk, hvis du ikke har Apple Watch, eller hvis Apple Watch ikke er låst op ved at indtaste enhedens adgangskode, vil Mac ikke automatisk logge ind. I stedet vil Mac'en kræve et kodeord for at logge ind og låse op som normalt.

Lås op med Apple Watch ikke fungerer? Fejlfindingstips

Først skal du sørge for, at du har en Mac, der er kompatibel med den automatiske Apple Watch-låsefunktion. Enhver hardware fra midten af ​​2013 skal fungere fint.

Sørg derefter for, at Mac'en har Mac OS 10.12 eller nyere installeret.

Derudover skal Apple Watch køre WatchOS 3 eller nyere.

At have samme Apple ID og iCloud login til begge enheder, sammen med to-faktor autentificering aktiveret for det ID er også påkrævet.

Aktivering af Bluetooth og wi-fi er nødvendig på begge enheder, hvis en er deaktiveret, fungerer funktionen slet ikke.

Du skal bruge Apple Watch og få den låst op for at dette skal fungere. Du skal også bruge Apple Watch i nærheden af ​​Mac'en, du kan f.eks. Ikke låse op for en Mac, der er i et andet rum.

  • Sørg for, at Wi-Fi og Bluetooth er aktiveret
  • Opdater systemsoftwaren på MacOS og WatchOS
  • Genstart Apple Watch, og genstart Mac'en, og prøv igen
  • Deaktiver låsen med Apple Watch-funktionen på Mac, vent et øjeblik, genaktiver derefter funktionen i Mac OS, og prøv igen

De mest almindelige årsager til, at Apple Watch ikke automatisk låser op for en Mac, er en uoverensstemmelse med kravene, og hvad der er angivet på enhederne. Det betyder typisk, at Bluetooth er slukket på Mac'en, eller OS'et er ikke opdateret til en moderne version, eller tofaktorautentificering er ikke aktiveret, eller Apple Watch er ikke låst op fra PIN-koden mv. Gennemgå ovenstående oplysninger og prøv fejlfindingstrinene, vil du sandsynligvis få funktionen til at virke på ingen tid.

Hvis du har nogle tanker, tips, tricks eller fejlfindingstrin om at få Apple Watch til automatisk at låse en Mac op, så lad os vide i kommentarerne!