Sådan bruges fokus og eksponeringslås med iPhone-kameraet

Du ved sikkert, at du trykker på en gang på skærmen inden i kameraappen, vil få iPhone til automatisk at fokusere og justere eksponeringen for den pågældende region i søgeren, men hvis du forsøger at tage et billede med udfordrende lys eller dybdeforhold, er de automatiske justeringer ikke altid ideel.

I stedet skal du bruge den fremragende fokus- og eksponeringslåsfunktion for at få den nøjagtige belysning og fokus, du ønsker ud af et billede. Funktionen er ret bogstavelig, da du kan pege på en bestemt belysning eller dybde, låse den, og omdirigere kameraet til det ønskede billede, samtidig med at de tidligere låste lysforhold opretholdes. Sådan bruger du denne fantastiske funktion:

Låsning af eksponering og fokus i kamera til iPhone

  1. Åbn Camera-appen som sædvanlig, og mål det på hvad du vil tage et billede af
  2. Tryk og hold på området på skærmen, hvor du vil have fokus og eksponering til at blive låst på
  3. Når "AE / EF Lock" vises på bunden af ​​skærmen, er fokus og lås lås indstillet

Denne funktion findes i de fleste versioner af iOS-kameraet, selvom det kan se lidt anderledes ud, afhængigt af versionen af ​​iOS på selve iPhone. Sådan ser det ud i moderne versioner:

Bemærk, at du skal trykke og hold indtil AE / EF Lock-teksten vises, ellers vil eksponerings- og fokuslås ikke indstilles, og den justeres, når du panorerer.

Du kan derefter tage et billede med det samme, men når låsen er indstillet, er du fri til at bevæge kameraet rundt, og indstillingerne for lys og dybde forbliver de samme. Tryk på et andet sted på skærmen igen til enhver tid for at frigive AE / EF-låsen.

Slutresultatet af, hvordan billeder kan vise sig, kan være dramatiske, især i situationer hvor belysning betyder noget. I eksemplet på billede øverst er venstre side skudt, hvordan iPhone ønskede at indstille belysningen automatisk, og højre side viser resultatet af låsning på lyspæren.

Automatisk fokusering og automatisk eksponering kan stables med zoom på iPhone også, og det fungerer også på iPad og iPod touch. Dette er en af ​​de store flåter, der kan gøre gennemsnitlige iPhone-fotos ser ud som om de blev taget af en proffer, og medmindre iPhone-kameraet får nogle manuelle betjeningselementer til eksponering og blænde, er dette den rigtige vej.