Sådan bruges begrænsninger som forældrekontrol på en iPhone, iPad og iPod Touch

Hvis du planlægger at give en iPhone, iPad eller iPod touch til et barn, skal du tage et øjeblik til at oprette nogle meget grundlæggende forældrekontrol på enheden ved hjælp af funktionen Restriktioner i iOS. Det tager kun et minut at konfigurere, og dette forhindrer adgangen til upassende indhold, undgå modne temamedier, forhindre køb i app og tilfældige afgifter, deaktiver evnen til at downloade og installere nye apps samt forhindre fjernelse af apps, der har allerede installeret på enheden.

Forhindre installation og sletning af apps, køb i app

  • Åbn Indstillinger og gå til "Generelt" og derefter til "Restriktioner"
  • Tryk på "Aktivér begrænsninger" og indstil en adgangskode for at kontrollere adgangen til begrænsningspanelet
  • Under "Tillad" skal du skifte følgende til OFF: "Installation af programmer", "Sletning af apps", "Eksplicit sprog" og justering af andre apps og indstillinger efter behov
  • Rul ned til "Tilladt indhold" og vend "Køb i app" til OFF

Begræns upassende indhold efter aldersbedømmelse

  • Fortsæt inden for indstillingerne "Restriktioner", se under "Tilladt indhold" og tryk på "Musik og podcasts" og vælg Explicit til OFF
  • Skift "Film" og "Tv-programmer" for at alder passende indstillinger (G og PG er måske mest almindelige, eller overvej at slukke for funktionen helt)
  • Gå til "Apps" og vælg aldersrelaterede indstillinger, bemærk, at nogle standard apps som tredjepartswebbrowsere kan blive klassificeret som "17+", fordi de kunne teoretisk bruges til at få adgang til voksenindhold

Skærmbillederne nedenfor viser dette på en iPhone, med nogle af de vigtigste begrænsningsfunktioner aktiveret. Hvis intet andet, slukker du i app-køb, appnedlastninger og
App fjernelse generelt anbefales stærkt.

Indholdsbegrænsninger kan defineres efter alder for at bestemme, hvad der passer, og hvad der ikke er, det vil påvirke, hvilken type medier der kan vises på enheden:

Eventuelt kan du også justere placeringsindstillinger, selvom det er bedst at målrette mod dette og slukke for geotagging med apps som kamera og fotos. Slukning af alle lokalitetsfunktioner er ofte uønsket, fordi den forhindrer den meningsfulde brug af apps som lokale encyklopædier, vejr, kort og de ubarmhjertigt sjove og uddannelsesmæssige stjerneklarnat apps.

Disse muligheder er de samme i næsten alle versioner af iOS, selvom du finder tidligere versioner af iOS, kan du i stedet markere indstillingerne for begrænsninger som "Forældrekontrol". Derudover indeholder iOS 7 en mulighed for at begrænse visse webindhold efter aldersniveau.

Når du går videre, kan du også skjule uønskede apps som Safari, App Store, iTunes, iBooks, FaceTime eller gå så langt som at slukke for alle tredjeparts apps og endda deaktivere kameraet, hvis du ikke vil have det til at blive brugt .

Endelig er der mulighed for at bruge guidet adgang til at låse en iPhone, iPad eller iPod touch i en enkelt applikation og forhindre, at den bliver afbrudt. Vi kan godt lide at henvise til Guided Access som Kid Mode, fordi det er utrolig effektivt at holde selv de mest nysgerrige unge fra et uheld ud af en app eller gøre noget uønsket på enheden, og det kan gøre det til en glimrende måde at håndtere en iOS-enhed på. off til en ung uden at bekymre sig om utilsigtet brug. Ikke desto mindre er guidet adgang ikke en erstatning for at bruge effektive begrænsninger for at forhindre ukorrekt brug af en enhed, og funktionerne bruges bedst separat med fuld forståelse af deres begrænsninger og fordele.

Disse hurtige setup tips kommer til os fra fru Anderson (tak!), En lærer med en håndfuld iPod touches i deres klasseværelse. Det er selvfølgelig også nyttigt uden for pædagoger, og mange forældre, bedsteforældre, børnepasninger, brødre, søstre, næsten alle, bør finde nogle nyttige tricks her, hvis de skal dele en iOS-enhed med børn.