Sådan bruges "Secure Empty Trash", der svarer til OS X El Capitan

Mange Mac-brugere har bemærket, at funktionen Secure Empty Trash er blevet fjernet i OS X El Capitan (10.11 eller nyere). Grunden til at funktionen blev fjernet, er grunden til, at den ikke fungerede hele tiden, men mere på et øjeblik. Lad os først dække, hvordan du kan udføre tilsvarende "Secure Empty Trash" på enhver Mac, der kører OS X 10.11 eller nyere.


For dem med en knowledgable kommandolinje baggrund, vil du sandsynligvis genkende denne alternative tilgang til sikret filfjernelse som bruger srm kommandoen, som udfører en sikker sletning fra kommandolinjen i OS X og Linux.

Dette er beregnet til avancerede brugere med en grundig forståelse af kommandolinjen og dem, der forstår risici forbundet med at bruge srm-kommandoen, hvilket er fuldstændig uforgivende og irreversibel med permanent fjernelse af filer. Hvis du sletter en fil eller en mappe med denne kommando, er den gået for godt, du får aldrig den tilbage, medmindre du har lavet en backup andetsteds. Brug ikke denne kommando, hvis du ikke forstår filstier og kommandolinjen generelt.

Sådan udføres du ækvivalent med "Secure Empty Trash" i OS X El Capitan (10.11. +)

Dette kræver brug af Mac-kommandolinjen og en meget kraftfuld sikker fjernkommando, dette er irreversibel.

 1. Find den eller de filer, du ønsker at slette sikkert i OS X Finder
 2. Hit Command + Mellemrumstasten for at åbne Spotlight, skriv "Terminal" og tryk retur-tasten for at starte Terminal applikationen
 3. Indtast følgende syntaks præcist, skal du sørge for at inkludere et mellemrum efter flag:
  • Sådan slettes en fil:
  • srm -v

  • Sådan slettes en hel mappe:
  • srm -rv

 4. Træk og slip nu den fil eller mappe, du vil fjerne i kommandolinjen Terminal, dette vil automatisk udfylde hele stien til filen.
 5. Bekræft, at stien er til den fil eller mappe, du ønsker at slette permanent, med et sikkert tomt skraldækvivalent, og tryk Retur-tasten
 6. Gentag som nødvendigt for andre filer eller mapper, du ønsker at slette sikkert i OS X

Når du har trukket returnøglen, er der ingen tilbagevenden, det er virkelig irreversibelt. De slettede filer overskrives 35 gange, hvilket overstiger det amerikanske forsvarsministeriums standard for sikker sletning af data med fem gange. Med andre ord, din fil eller mappe, som du har fjernet, er væk for god.

Hvis du er dygtig med kommandolinjen, kan du altid springe over træk og slip, og brug følgende syntaks til at pege på den rigtige sti:

srm -v /path/to/file/to/securely/delete/example.png

Du kan forlade off -v flag, hvis du vil, men verbose mode giver dig en god fremdriftsindikator.

De interesserede i at forstå lidt mere om den sikre fjernelse srm kommando og hvordan man tvinge fjerne en fil også kan kan lære mere her i vores detaljerede walkthrough.

Videoen nedenfor viser, hvordan srm fungerer sammenfaldende med Finder ved at bruge træk og slip for at udskrive den komplette filsti til Terminal:

Selvom dette stort set svarer til at bruge det, der plejede at være funktionen Secure Empty Trash på Mac, er det naturligvis mere komplekst og fuldstændig uforgivende, og det er derfor kun passende for avancerede brugere med tilstrækkelig kommandolinieoplevelse.

Hvorfor blev "Secure Empty Trash" fjernet fra OS X El Capitan?

Dette er det næste indlysende spørgsmål, hvorfor fjernede Apple funktionen Secure Empty Trash fra Mac OS X i nye udgivelser? Det korte svar på, hvorfor den sikre sletningsfunktion blev udskrevet, er, at Secure Empty Trash ikke pålideligt fungerede på nogle brugere med visse hardware. Dette henvises til sikkerhedsnotaterne til OS X El Capitan, her som CVE-2015-5901, hvis du er interesseret og gentaget nedenfor:

Finder

Tilgængelig til: Mac OS X v10.6.8 og nyere

Virkning: Funktionen "Sikker tom papirkurv" kan ikke sikkert slette filer, der er placeret i papirkurven
Beskrivelse: Der opstod et problem for at sikre sikker sletning af papirkurven på nogle systemer, f.eks. Dem med flash-lagring. Dette problem blev behandlet ved at fjerne "Sikker tom papirkurv".

CVE-ID
CVE-2015-5901: Apple

Det er fornuftigt at ikke inkludere en funktion, der ikke fungerede pålideligt, ikke?

Selvfølgelig kan privatlivets buffs og dem, der har brug for filsikkerhed, blive frustreret for at lære, at funktionen ikke længere er bundtet i OS X, men med alternativer og et par andre teknikker kan du alligevel beskytte data. Hvis du brugte Secure Empty Trash for at forhindre hentning af filer fra en snooper, er det måske en bedre mulighed at aktivere FileVault-diskkryptering på Mac'en og opretholde et stærkt kodeord med låseskærmen aktiveret for at forhindre uautoriseret adgang til computeren generelt. Kombination af FileVault, stærke adgangskoder, den førnævnte srm-kommando og endda sikker formatering af en hel disk, når det er berettiget, bør være mere end tilstrækkeligt til at forhindre uautoriseret adgang til følsomme filer og data.