Mac Running Hot, Slow, & Fans Blazing Efter installation af OS X Lion? Her er hvorfor

Vi har modtaget en rimelig andel af kommentarer og e-mails om Mac OS X Lion, hvilket gør nogle Mac'er tilsyneladende træg, kører varmere end normalt og får maskinerne til at køre med fuld hastighed. Dette lød om, men efter at jeg gik om at installere Lion DP4 mig selv og kigget ind i dette lidt længere, er jeg her for at rapportere, at der ikke er noget galt, og her er hvad der sker.

Hvorfor kører Mac'en varm? Forklaringen er enkel: Spotlight. Yup, Spotlight og det er arbejdsmoduler mdworker og mds er på det igen. Når du opdaterer til Lion 11A480b, uanset om du opgraderer fra 10, 6 Snow Leopard eller bare fra Lion DP3, skal dit Spotlight-indeks genopbygge sig selv, og det kan tage et stykke tid afhængigt af installationen af ​​Lion-installationen.

Når Spotlight er færdig indekseret, kan din Mac stadig være flammende væk og køre langsommere, end det burde. Dette er også normalt, og det er fordi, lige efter Spotlight er færdig indeksering af drevet, vil Mac OS X Lion genopbygge systemkufferne ved at køre kextcache, og det er også CPU-intensiv aktivitet:

Du kan komme væk med at dræbe Spotlight-processerne, men du vil helt sikkert ikke gøre det med kextcache, og Mac OS X-manualen til kextcache fortæller os hvorfor - "Forsigtig: Forkert brug af kextcache kan gøre et volumen ude af stand til at starte. " Lad kextcache løbe, eller du kan skrue op på din friske Lion-installation.

Det er svært at give et tidsoverslag for, hvor længe disse to normale systemfunktioner skal tage, men på min MacBook Air var der gode 20 minutters blæsende fans og træg ydeevne, mens CPU'en var konsekvent fastgjort over 100%. Tiden for Spotlight til indeks kan tage endnu længere tid, hvis du gjorde en dual boot partition ordning, fordi Lion sandsynligvis forsøger at indeksere din Snow Leopard installation også. Du kan altid klikke på Spotlight-menuen for at få en ETA, men det er ikke altid korrekt, og det vil ikke indeholde kextcache-processen.

Se, ingen big deal. Endelig er du nødt til at huske, at dette er et udvikler preview og ikke en endelig release OS. Det er klart, at spændingen til Lion har forårsaget brug og installation af et bredere samfund end udviklere alene - heck en håndfuld af mine ikke-dev venner alene skalet ud $ 99 for at få udvikler adgang, så de kun kunne løbe Lion - men jeg tror det er tilføjer til nogle af forvirringen om systemets ydeevne. Dette er absolut ikke et problem med Lion-systemkompatibilitet, det er normal systemadfærd. Bare lad disse ting køre, og din Mac bliver glad.