Problemer med telefonbatteri

At have en mobiltelefon er fantastisk, når du har brug for at tale på farten, men hvis du har et defekt batteri, kan du føle, at du er lænket til telefonens oplader. Mange ting kan gå galt med telefonens batteri, fra den såkaldte "hukommelseseffekt" til gamle gamle slidte batterier. Nogle problemer kan løses, men desværre skal de fleste løses ved udskiftning.

Hukommelseseffekt

Hukommelseseffekten er et almindeligt problem i ældre mobiltelefoner, der bruger et nikkel-cadmium-batteri. Dette problem opstår, når brugeren oplader batteriet, før det har tappet gentagne gange, og batteriet "husker" det punkt, hvor det blev tømt for tidligt, og derefter kun drænes fra dette punkt og fremefter (og mister dermed en del af dets fulde batteripotentiale.) hukommelseseffekt er kun til stede i ældre mobiltelefoner, så hvis du har en, der blev lavet i 2005 eller før, kender du muligvis til den. For at forhindre hukommelseseffekten, skal du sørge for at tømme batteriet så meget som muligt, inden du oplader det.

Overbelastning

Overpris er et mere almindeligt problem i moderne mobiltelefoner. Når du overoplader et batteri, betyder det, at du efterlader telefonen på opladeren, når den har nået 100 procent. Når du efterlader et batteri på en ladestation i et par timer, efter at opladningen er afsluttet, påvirker det ikke batteriet for negativt. Hvis du efterlader batteriet på opladeren i mere end 24 timer, kan du overophedes og permanent beskadige batteriet.

Selvudladning

Vidste du, at selvom du ikke bruger din telefon, bruger den stadig batterilevetid? Dette fænomen er kendt som selvudladning. Hvis din telefon er slukket hele tiden, bruges batteriets levetid stadig. Hvis du ikke tænder det hvert par uger og oplader det, dør batteriet permanent. Hvis du har en mobiltelefon, som du kun bruger i nødsituationer eller holder "bare i tilfælde af", er det en god ide at tænde den og oplade den mindst en gang om måneden for at forhindre, at batteriet selv aflades.

Ældre batteri

Alle batterier har en bestemt levetid, og efter et stykke tid kan du forvente, at de nedbrydes betydeligt. De fleste batterier (under normale omstændigheder) varer mellem 2 og 3 år og kan håndtere cirka 500 opladningscyklusser. Hvis du begynder at bemærke markeret batteritab efter en sammenlignelig tid, skyldes det sandsynligvis, at dit batteri er gammelt. Desværre er der ikke meget, du kan gøre ved, at et batteri bliver gammelt, og hvis der er gået nok tid, skal du udskifte det for at sikre, at din telefon fortsætter med at fungere, som den skal.

Få mest muligt ud af dit batteri

For at forhindre, at de fleste af disse problemer opstår, og for at holde telefonens batteri ældes for hurtigt, er det bedste at gøre mest muligt ud af din opladningscyklus. Prøv at køre batteriet så meget ned som muligt, inden du sætter det i, og hvis det er muligt, skal du tage det ud, så snart det er afsluttet. Du kan også reducere belastningen på dine batterier (og dermed reducere antallet af opladningscyklusser) ved at skifte indstillinger som skærmindstillinger, vibrationsfunktion og Bluetooth trådløse netværksforbindelser.