Optag skærmen som en animeret GIF i Mac OS X

LICEcap er en skærmoptagelsesapp, der fanger en del af Mac OS X-skrivebordet (eller Windows) og gemmer det direkte som en animeret GIF. Utroligt nemt at bruge, apps-funktionaliteten skal være kendt nok til alle, der har brugt skærmen optagelse med QuickTime før, bortset fra at i stedet for en film, der eksporteres, du slutter med en GIF.


Hvis du søger at optage din skærm og eksportere optagelsen som en animeret GIF med meget lidt indsats, skal du give LICEcap et forsøg, det er ret godt og det er gratis, det betyder bare at downloade det og se, om appen passer dig .

  • Grib LICEcap gratis fra udvikleren (Mac OS X og Windows)

Start appen, træk derefter optagelsesvinduet til det område på skærmen, du vil omdanne til en GIF, størrelse registreringsvinduet korrekt, vælg en billedfrekvens (8FPS er standard og rimelig), og vælg derefter "Record" for at starte.

Når du har klikket på "Optag", vil du blive præsenteret med en simpel filbesparelsesdialog hvor du kan sende skærmoptagelsen GIF til, som også giver nogle ekstra muligheder for optagelsen, kan indstille en intro-titelramme, optage musepresser, vise den forløbet tid, og afgøre, om GIF skal gentage eller ej (standard er indstillet til at gentage).

Så hvordan ser en prøveudgang af et skærmoptagelsesgul ud? Den ene øverst i dette indlæg er en, og her er en anden med en titelramme og forløbet tid vist:

Her er en anden med blot en simpel skærmoptagelse:

Den eneste virkelige svaghed i LICEcap er, at den ikke kan få adgang til menulinjerne, hvilket betyder, at den ikke kan registrere hele skærmen eller menuhandlingerne.

Hvis du planlægger at optage animerede GIF'er til brug på internettet, skal du sørge for at gribe ImageOptim og komprimere filstørrelsen betydeligt, før du uploader dem til et hvilket som helst sted, det fungerer lige så godt på gifs som det gør på PNG og andre formater.