Fjern DRM fra iTunes

Nogle iTunes-musik leveres med DRM, men du kan bruge et iTunes-trick til at fjerne DRM. Bemærk dette bør kun bruges, hvis du ejer de faktiske rettigheder til musikken, eller hvis du har lov til at fjerne DRM fra rettighedsindehaveren.

DRM iTunes sange har normalt en .m4p filtypenavn. Men dette trick giver dig grundlæggende mulighed for at konvertere .m4p til .m4a.


For at være klar og give lidt baggrund er DRM et komplekst emne, der ligger langt ud over denne artikels rækkevidde. DRM på sange har til formål at beskytte ophavsretsindehaveren eller distributøren af ​​musikken, men for nogle slutbrugere kan den betragtes som restriktiv eller ubehagelig, da den sommetider kan begrænse hvor en sang kan afspilles eller lyttes. Ideen til dem, der ikke kan lide DRM, er at du har betalt for musikken. Derfor skal brugeren, der har betalt det, være i stand til at lytte til det, de vil have, men om det er rigtigt, er det uklart, og det kan afhænge af ophavsretsejeren eller distributøren, eller skaberen af ​​musikken. Komplekse ting, masser af teori, sikkert ikke hvad de fleste mennesker tænker på, når de bare vil lytte til en sang eller brænde en cd med musik! Optagelsesfirmaer og musiksejere er ikke altid enige med det koncept, og de synes ofte som DRM for at beskytte mod musikkopiering eller forkert fildeling, en forståelig bekymring for både musikere og producenter.

Når du køber noget som en sang fra iTunes eller nogle andre onlinetjenester til download af musik, kommer nogle sange og musik med DRM-beskyttelse, der forhindrer dig i at afspille en fil uden for iTunes eller en anden medieafspiller.

Men et trick med iTunes kan bruges til at fjerne DRM, hvis du har en disk af musikken. Du bør kun gøre dette, hvis det er tilladt af ejeren af ​​musikken, for eksempel hvis det er din egen disk og du er musiker og distributør.

Sådan fjerner du DRM fra sange ved hjælp af iTunes

Interessant kan du bruge iTunes selv til at fjerne DRM fra sange ved at rippe en cd og derefter brænde den og derefter rippe den igen. Det er en lille cirkler, men det virker, her er hvordan:

* Opret en afspilningsliste i iTunes, der indeholder alle sangene med DRM

* Brug en tom CD-R-disk, Burn DRM-sangene til denne cd med iTunes

* Når cd'en er brændt, skal du genopskære hele cd'en med iTunes

* Dine nyligt importerede sange bliver DRM gratis

For at undgå forvirring kan du slette originalerne med DRM-beskyttelse.

Denne metode til at fjerne DRM-beskyttelsesværktøjerne på Mac OS X og Windows, så uanset hvor din iTunes-musik er gemt, vil du kunne fjerne begrænsningen.

DRM er et kompliceret emne, og det er helt op til dig at forstå dine evner og rettigheder vedrørende DRM og DRM fjernelse.