Reparer boot disk i Mac OS X med Disk Utility & Recovery HD

Hvis du har forsøgt at reparere boot volume før i Mac OS X før, har du uden tvivl fundet, at "Repair Disk" er grå og ikke tilgængelig i værktøjet Diskværktøj.

Selvom dette stadig er tilfældet, mens det startes i de fleste versioner af Mac OS X, kan du reparere Mac OS X boot disken takket være Mac OS Recovery Partition, hvilket forhindrer behovet for at bruge et eksternstartdrev til at reparere disken.


Tricket er at starte Mac'en i Recovery Mode først, og kør reparationsfunktionen derfra. Når du først har startet i Recovery-tilstand, finder du begrænsningerne på, at Disk Utility's reparationsfunktion er blevet fjernet, og du kan gå om at reparere boot disken som beregnet. Vi dækker præcis, hvordan du gør dette trin for trin.

Sådan repareres en Mac Boot Disk med Disk Utility i Mac OS X

  1. Genstart Mac'en og hold Kommando + R nede for at starte i Recovery, eller hold OPTION
  2. Vælg "Recovery HD" på opstartsmenuen
  3. På skærmen Mac OS X Utilities skal du vælge "Diskværktøj"
  4. Vælg bootvolumen eller partition fra venstre menu og klik på fanen "Reparer"
  5. Reparation Disk er nu muligt, klik på "Reparer disk" for at reparere boot volume

Reparationsprocessen kan tage et stykke tid, hvis der er mange fejl på drevet, men der er ofte ingen problemer, og der bliver ikke udført noget. Det bedste er at lade processen køre det kurs, da det kan tage et stykke tid, og du vil ikke afbryde enten den oprindelige scanning for drevproblemer eller reparationsforsøgene, hvis der opdages problemer på drevet.

Mens du er i genoprettelsesfunktion, kan du også kontrollere diskrettigheder og reparere dem, reparere brugerrettigheder og kontrollere og reparere andre diske.

Igen, hvis du ser, at funktionen "Repair Disk" er gråtonet og ikke kan klikkes i Diskværktøj, skal du sørge for at starte igen i Recovery Mode på Mac'en for at gøre den tilgængelig igen.

Husk, at "Bekræft disk" altid vil være tilgængelig, uanset om den er startet fra det primære opstartsvolumen eller ej, det er kun reparationsfunktionen, som i nyere versioner af MacOS og Mac OS X kræver brugen fra en genoprettelsesdisk eller en anden startdiskette på Mac.