Søg på nettet og Wikipedia fra iOS-startskærmen med spotlight

Vil du hurtigt søge på nettet eller Wikipedia fra startskærmen på iOS? Bare vend til Spotlight, den indbyggede søgemaskine.

Sikkert Spotlight-søgningen bruges ofte som en applikationsstarter eller en måde til hurtigt at finde gamle e-mails, noter og kontakter i iOS, men du kan også skrive flere generiske forespørgsler ind i det samme søgefelt for straks at søge enten internettet eller Wikipedia for disse vilkår. Hvis du trykker på et resultat fra wikipedia eller internettet, åbnes Safari-browseren på iPhone eller iPad for at afslutte returneringen af ​​søgeforespørgslen.


IOS Spotlight-søgefunktionen er super nem at bruge og meget hurtig, lige fra startskærmen til enhver iPhone, iPad eller iPod touch, skal du blot gøre følgende:

Sådan søger du på internettet og Wikipedia fra Spotlight på iPhone og iPad

  1. Fra iOS-startskærmen trykker du på, holder og trækker på et ikon for at indkalde Spotlight
  2. Indtast forespørgslen, sætningen eller ordet for at søge på internettet
  3. Tryk på "Søg på internettet" for øjeblikkeligt at starte en websøgning i Safari, eller tryk på "Søg Wikipedia" for at åbne Safari med en Wikipedia-søgning

Du vil bemærke, at søgeforespørgsler, der matcher sætninger eller ting, der aktuelt er gemt på iPhone eller iPad, vil give de lokale enhedsartikler først, så at søge på nettet efter noget mere generisk som "Telefon" eller "Email", du skal indtaste dem sætninger i Spotlight, og skub derefter ned for at rulle til bunden af ​​Spotlight-resultaterne og vælg derefter "Søg på internettet". Spørgsmål og sætninger, der ikke matcher noget, der er gemt på iOS-enheden, viser straks de to eksterne web- og Wikipedia-søgeindstillinger.

Søgemaskinen, der bruges af Spotlight og bestået til Safari, er den samme som angivet i dine standard søgeindstillinger. Det er normalt Google som standard, men du kan også vælge Yahoo eller Bing, hvis du foretrækker nogen af ​​dem ved at gå til Indstillinger> Safari> Generelt> Søgemaskine. Du kan dog ikke ændre webbrowseren fra Safari.

Du vil bemærke, at Wikipedia Search ikke altid opretter et unikt dokument for hvert begreb og kan finde forskellige lister med udtrykket nemmere i stedet. Ved hjælp af søge-trick til søgning på Safari kan hurtigt hjælpe med at indsnævre det, du leder efter i disse situationer.

Denne funktion var i tidligere versioner af iOS, forsvundet kort fra iOS 7.0 til 7.0.2, og dukkede op igen fra 7.0.3 og fremover. Hvis du ikke finder muligheden på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du sandsynligvis bare opdatere til den nyeste version af iOS.