Opsæt et brugernavn-alias som et alternativ til at ændre kontonavne i Mac OS X

Hvis du ikke vil håndtere den lange proces med at ændre det korte brugernavn i Mac OS X, er det et alternativ at konfigurere brugernavnetaliaser. Et brugernavn alias fungerer som en enkel måde at oprette en stenografiversion af et kontonavn på. For eksempel, hvis et brugerens fulde kontonavn er "Boba Fett the Bounty Hunter", kunne de opsætte et alias for "BF" eller "boba" og bare logge ind med den forkortede version i stedet.

Opsætning af alias for brugernavne i Mac OS X

Dette er en meget nemmere proces end at ændre det faktiske brugerkonto navn:

  • Åbn Systemindstillinger og klik på "Konti"
  • Klik på låsikonet i nederste venstre hjørne for at låse op for Kontrolpanel og være i stand til at foretage ændringer, indtast din administratoradgangskode, når du bliver spurgt
  • Højreklik på det brugernavn, du vil opsætte et alias for, og vælg "Avancerede indstillinger"
  • Klik på "+" -tegnet i den nederste del af panelet Avancerede indstillinger for at tilføje et nyt brugernavn alias til kontoen. Du kan indtaste flere aliaser, og de kan være længere eller kortere end det egentlige kontonavn er.
  • Klik på "OK", når du er færdig med at tilføje kontoaliaser

Du kan nu logge ind fra de forskellige Mac OS X låseskærme, herunder standard login, brugerkonto skifte eller skærmsparere med det forkortede brugernavn alias. Dette er selvfølgelig ikke det samme som at ændre det egentlige brugernavn, men det vil kun virke, hvis du kun opretter en forkortelse eller for en mindre justering af æstetiske årsager (skift tekst tilfældet osv.).