Hvordan kan jeg få Windows XP til at åbne en TIF-fil?

Forkortelse for Tagged Image File Format, TIFF er et digitalt billedformat. Mest brugt i trykte publikationer og af designere, der bruger Apple Macintosh-operativsystemet, giver TIFF brugerne mulighed for at gemme billedfiler på forskellige komprimeringsniveauer og er kompatibel med næsten alle softwareprogrammer til redigering af grafik. Flere applikationer, der er installeret som standard på Windows XP, kan åbne TIFF-filer. Efter at have specificeret hvilket program du vil håndtere TIFF'er, bliver det meget hurtig at åbne filerne.

Trin 1

Dobbeltklik på ikonet "Denne computer" på skrivebordet.

Trin 2

Klik på "Værktøjer" i den øverste menulinje, og vælg "Mappeindstillinger."

Trin 3

Vælg fanen "Filtyper".

Trin 4

Rul ned på listen over filtyper, indtil du finder elementet mærket "TIF." Enkeltklik på elementet, og klik derefter på knappen "Skift".

Trin 5

Vælg et af tre programmer: "Paint", "Internet Explorer" eller "Windows Picture and Fax Viewer." Alle tre applikationer understøtter TIFF-formatet og er som standard inkluderet i Windows XP.

Trin 6

Klik på "OK".

Trin 7

Gentag de tre foregående trin for det tilstødende "TIFF" -element. Dette sikrer, at alle TIFF-filer åbnes korrekt, uanset om de bruger filtypenavnet ".tif" eller ".tiff".

Trin 8

Klik på "OK" for at bekræfte ændringerne.

Find den TIFF-fil, du vil åbne, og dobbeltklik på dens ikon. Filen åbnes ved hjælp af det program, du tidligere valgte.