De mest almindelige skrifttyper

Skrifttype og skrifttype er udtryk, der bruges til at beskrive den type bogstaver, der bruges til udskrivning og udgivelse. Flere hundrede skrifttyper findes i dag for utallige kommunikationsformater. Skrifttyper kan variere fra bogstav til bogstav afhængigt af forfatterens eller udgiverens hensigt. Aviser, bøger, magasiner og onlineudgivere bruger almindelige skrifttyper, der letter læsbarheden og kommunikerer organisationens kultur.

Serif

Serif-skrifttyper er den mest almindelige skrifttype. Serif-skrifttyper er defineret af den lille udsmykning i slutningen af ​​hvert bogstav. Serif-skrifttyper bruges mest i professionelle publikationer, såsom aviser, tidsskrifter, magasiner og bøger. Almindelige serif-skrifttyper er Times New Roman, Bookman Old Style, Garamond og Courier.

Klassificering af Serif-stilarter

Serif-skrifttyper er klassificeret som enten gammel stil, overgangsordning, moderne eller pladeserif. Gammel stilbogstaver er baseret på renæssancens humanistiske kalligrafi. Garamond er et eksempel på gammel stil bogstaver. Traditionel serif-bogstaver er den mest almindelige, inklusive Times New Roman. Moderne bogstaver har en lang og fin serif, som den der findes i Bodoni-skrifttypen. Slab serif er kendetegnet ved ensartede fede linjer med lige mellemrum som fra en skrivemaskine. Courier er et eksempel på skrifttypen slaf serif.

Sans serif

Bogstaverne i sans-serif-skrifttyper mangler de små udsmykninger i slutningen af ​​hvert bogstav, der findes i serif-skrifttyper. Sans-serif-stilarter er mere almindelige i digital udgivelse, da de anses for lettere at læse på en computerskærm. Sans-serif-skrifttyper bruges også i vid udstrækning i overskrifter og overskrifter. Almindelige sans-serif-skrifttyper inkluderer Helvitica, Lucida Grande, Tahoma og Arial.

Klassificering af Sans-serif-typer

Ligesom serif-skrifttyper kan sans-serif-skrifttyper klassificeres i fire genrer: groteske, neo-groteske, humanistiske eller geometriske. Grotesk er den ældste og sjældneste form for sans-serif, men inkluderer Franklin Gothic, en skrifttype, der er tilgængelig på Microsoft Word. Helvitica og Arial er eksempler på neo-groteske stilarter. Humanistiske stilarter betragtes som de mest læselige af sans-serif-skrifttyperne og inkluderer Lucida Grande, Tahoma og Veranda. Geometriske stilarter bruges mindst til offentliggørelse.