Tips til transskription fra en diktafon

Brug af en diktafon til at optage tanker, mødeprotokoller eller en konference er kun det første skridt til at bevare dine ideer. En transkriptionist kan gøre denne optagelse til en skrevet tekst, hvilket gør det lettere at se nøglepunkterne og bevare dine ord for eftertiden. Diktafontransskription kræver tålmodighed, klar lytning og hurtige (og nøjagtige) skrivefærdigheder.

Udstyr

Hvis du arbejder på et delt kontor, skal du bruge din diktafon med hovedtelefoner, så du ikke forstyrrer kontorets støjniveau. For nøjagtighed skal du tilslutte din diktafon til en fodpedal, som også kaldes en fodkontakt eller treadle-switch. Dette giver dig mulighed for at stoppe og starte lyden med dine fødder, da dine hænder er optaget af at skrive.

Kom godt i gang

Uanset om du er en ny transkriber eller en erfaren arbejdstager, der vænner sig til en ny stemme, vil du starte langsomt for at undgå at lave fejl. Hent et tomt dokument på din computer, og gør dig klar til at skrive. Brug derefter din fodkontakt til at starte lyden. Lyt til en sætning eller to, og tryk derefter på fodpedalen. Skriv det, du har hørt. Spil lidt mere, skriv derefter. Når du bliver fortrolig med processen, skal du stoppe mindre sjældent, og du kan skrive, mens du lytter. Gem din fil ofte, så du ikke mister dit arbejde.

Omhyggelig lytning

Der kan være tidspunkter, hvor højttalerens stemme bliver dæmpet, eller når støj udefra trænger ind i diktafonoptagelsen. I dette tilfælde skal du stoppe lyden og spole tilbage. Lyt igen til ordene, lyt igen og igen, indtil du forstår, hvad der blev sagt.

Korrekturlæsning

Mens du får det meste af transkriptionen, er du sandsynligvis ikke 100 procent nøjagtig, og det er fint. Når du er færdig med dit job, skal du lytte til båndet fra starten og følge med på udskriften. Hvis du kommer til et område med en fejl, skal du stoppe lyden og rette dit arbejde.