Sådan oprettes en filmdatabase

Mange mennesker har sandsynligvis en samling dvd'er stablet på en hylde et eller andet sted i deres hus og har ingen idé om, hvilke titler de ejer, endsige produktionsoplysningerne om filmene. Dette er endnu mere kompliceret, hvis de har filmfiler, der sidder på deres computers harddisk. En filmdatabase er en glimrende måde at organisere alle dine film på et sted. Dette giver dig mulighed for at søge efter film, du måske har købt for mange år siden, men ikke har set endnu, eller holde styr på en serie, du samler.

Trin 1

Download et databaseprogram eller filmkatalogiseringsprogram fra Internettet. Du kan vælge mellem snesevis, såsom AllMyMovies.com, Collectorz.com og Mbase2.com. De fleste af disse programmer fungerer på samme måde. Et sådant program kaldes Personal Video Database, som er tilgængelig som freeware og bruges som et eksempel i denne artikel.

Trin 2

Åbn programmet Personal Video Database, og opret en ny database. Klik på "Ny" i filmenuen. Et vindue "Gem som" vises, hvor du bliver bedt om at navngive og gemme den nye database. Indtast databasens navn og destination, og klik derefter på "Gem" for at oprette den.

Trin 3

Tilføj en film i databasen ved at klikke på "Tilføj" øverst i hovedvinduet. Indtast filmnavnet i pop op-boksen, og klik på "Gem". Du kan også indtaste filmdisken i computerens DVD-drev og klikke på "Tilføj". Du bliver bedt om at tilføje data fra disken. Vælg "Ja" for at udtrække dataene. Bemærk, at dette ikke fungerer på alle dvd'er.

Trin 4

Importer yderligere filmdetaljer, såsom skuespillere, instruktører, priser osv. Vælg den film, som du vil importere detaljer til. Når du har valgt filmen, skal du klikke på "Værktøjer" og derefter på "Import" fra værktøjslinjen. Der vises en liste over online filmkilder, såsom International Movie Database og AllMovies, som du kan bruge til at downloade filmens oplysninger. Fremhæv den, du vil bruge, og klik derefter på "Importer".

Trin 5

Rediger eller tilføj de importerede oplysninger. Fremhæv filmen i hovedvinduet, og tryk på "Ctrl + E." En redigeringsskærm vises. Indsæt nye data i feltfelterne, som du gerne vil tilføje. Klik på "Gem", når du er færdig.

Søg i din database. Når du har indtastet alle dine filmoplysninger i databasen, kan du derefter bruge dem til at søge efter dine filmoplysninger. Start med at klikke på ikonet "Søg" øverst til højre på skærmen. Vælg derefter de filtre, du ønsker at bruge, såsom "set", "film", "serie" og "ikke ejet." Indtast derefter alle andre oplysninger, du vil bruge til søgningen, og tryk derefter på "Enter" for at starte søgningen.