Overfør diskbilleder til en Apple II fra en nyere Mac

Ny og gammel teknologi arbejder sjældent godt sammen. I dette tilfælde er det ikke bare den gamle, men den ægte gamle, Apple II, der er præ-Macintosh-hardware på det fineste. Hvis trang til at geek rundt med den gamle Apple hardware nogensinde rammer din fancy, kan du bruge en app kaldet ADT Pro, som lader dig overføre diskbilleder til en Apple II fra en computer i den moderne verden:

Apple Disk Transfer ProDOS (ADTPro) overfører disketter og diskbilleder mellem Apple II-æra computere og den moderne verden. Hvis du er bekendt med den originale ADT, udvider ADTPro ADT's rækkevidde ved at arbejde med flere diskformater, drevtyper, kommunikationsenheder og værtsoperativsystemer.

Der er en vært (server) komponent, der kører på moderne computere med Java, og en Apple-komponent (klient), der kører på en Apple II- eller Apple ///-kompatibel computer med mindst 64k hukommelse

Dataene overføres enten via et serielt kort, II's modemport, seriel port, et ethernet-kort eller kassetteporten (? Vidste ikke om denne).

ADT Pro er open source og kan downloades frit på ADT Pro projektsiden

Du kan se ADT Pro i aktion med ovenstående billede, hvor en MacBook Pro overfører diskbilleder til en Apple IIe. Dette billede blev fundet på Flickr, og fortjener nok sit eget indlæg i vores Mac Setups sektion.