Tablet Sammenligning: iPad 2 vs Xoom vs TouchPad vs PlayBook

Tabletarmens løb er i fuld kraft, så hvordan står den nyligt udgivne iPad 2 imod tabletkonkurrencen? Dette diagram sammenligner de nye iPad 2-specifikationer med Motorola Xoom, HP TouchPad og BlackBerry Playbook.

Lignende hardware, OS & Apps gør forskellen
Fra et hardware synspunkt er hver tablet temmelig sammenlignelig, så hvad bliver differentiatoren er operativsystemet og appmarkedet. Efter min mening er det her, hvor iPad 2 og iOS klart vinder ud, OS er minimalistisk og ude af vejen, og der er 65.000 (!) IPad-specifikke apps tilgængelige i iTunes App Store. App Store alene er et kæmpe opadgående kamp for konkurrenterne til at indhente, selv om nogle af de konkurrerende OS-tilbud ganske vist ser imponerende ud.

Sammenligning af priser
Hvad med priserne? Sammenligningsdiagrammet viser ikke prisdata, men her er hvad vi ved:

  • iPad 2: $ 499 til $ 829 afhængigt af lagring og 3G-tilslutning
  • Xoom: $ 799
  • TouchPad: $ 699? HP har været tavs om prissætning, men rygter siger, at det starter højt
  • PlayBook: $ 499? BlackBerry er i samme situation som HP, kun rygter fortæller os omkostningerne

Det faktum, at ingen endnu ved, hvad HP eller BlackBerrys tilbud skal koste, hjælper ikke rigtig med at sammenligne dem med iPad eller Xoom, og medolding af prisdata har ført til spekulationer om, at deres tabletter vil være på den dyre side. Nogle siger, at Apple allerede har vundet priskrig, men vi har ikke nok information til at vide det endnu.

iPad 1 vs iPad 2
Mens vi sammenligner tabletter, kan vi lige så godt tjekke iPad 2 vs den originale iPad også:

Tilbage på prissætningen har Apple skåret den oprindelige iPad ned til $ 399 for at sælge eksisterende lager, men hvis du spørger mig om det, er det værd at bruge $ 100 mere og få anden generation iPad 2 og alle de forbedringer, den indeholder.

Jeg har hørt nogle kritikere, siger iPad 2 er bare en mindre opdatering til iPad 1, men hvis du kigger på hardwarespecifikationerne og ser iPad 2 promo videoer, er dette meget mere end en mindre opdatering.

Begge sammenligningstabellerne blev samlet af Engadget.