Indstil et kodeord på iWork-filer i Mac OS X for ekstra sikkerhed

Hver app i iWork-pakken tilbyder valgfri adgangskodebeskyttelse af filer, der er oprettet, ændret eller åbnet i deres respektive applikation. I praksis betyder det, at ingen brugere vil kunne åbne eller få adgang til filen og se indholdet på deres Mac eller iOS-enhed uden først at indtaste adgangskoden. Adgangskodebeskyttelse iWork-dokumenter giver en god måde at tilføje ekstra sikkerhed eller privatliv til vigtige filer, og det er nemt at bruge funktionen i nogen af ​​iWork-apps i OS X, hvad enten sider, Keynote eller Numbers.


Denne gennemgang vil demonstrere at låse en sample Pages-fil med et kodeord, men passwordbeskyttelsen virker nøjagtigt det samme i Numbers and Keynote apps for Mac også. De beskyttede filer er derefter kompatible med iWork apps på Mac eller en anden understøttet platform, hvad enten iWork i iOS eller iCloud, så længe brugeren der åbner filen, har den korrekte adgangskode.

Sådan indstilles adgangskodebeskyttelse for en iWork-fil fra Mac OS X med sider, numre eller Keynote

  1. Åbn filen, du vil indstille, og kræve et kodeord til - det kan enten være en eksisterende fil eller en ny fil, der ellers er tom
  2. Træk menuen "Fil" ned og vælg "Indstil kodeord"
  3. Indtast det ønskede kodeord og angiv et tip hvis det ønskes (en vag vink anbefales generelt, bare gør det ikke for indlysende)
  4. Gem filen som sædvanlig fra iWork-appen

Nu hvor der er angivet et kodeord for filen, finder du de filer, som det enkelte ikon er ændret for at vise en lås over det for at angive, at det er beskyttet.

Åbning af filen i en iWork app kræver nu adgangskoden og vil bede brugeren om at indtaste adgangskoden - der vises ikke noget eksempel på filen. Filen kan ikke åbnes uden adgangskoden.

Indtastning af den rigtige adgangskode åbner filen som forventet. Bemærk, at låsikonet er synligt i menulinjen, hvilket også tjener til at indikere i iWork-programmet, at den anvendte fil er låst.

For dem, der bruger iWork uden for OS X, kan du også bruge adgangskodebeskyttelse på filer, der er oprettet i iWork-pakken med iPad, iPhone og iCloud. Processen er lidt anderledes på grund af, at disse apps ikke har en standard 'fil' menu, men uanset hvor iWork-dokumentet blev oprettet eller beskyttet med adgangskode, vil det nyde kompatibilitet på tværs af platformen med Pages, Keynote og Numbers.

Dette er et godt trick med potentielle applikationer, uanset om du bruger et simpelt tekstdokument i appen Sider til at fungere som en adgangskodebeskyttet dagbog, ved hjælp af et regneark til at spore udgifter og økonomiske data i numre eller bare vil låse en særlig præsentation før debuterer den inden for numre. Du kan også gøre noget lignende med Microsoft Office-dokumenter, men husk at kompatibilitet med cross app ikke understøttes i disse situationer. Hvis du ikke låser en fil i Word, forventes det ikke at kunne åbne den i sider eller omvendt.

Individuelt låse filer med adgangskodebeskyttelse er utænkeligt nyttigt, men den bør aldrig bruges som erstatning for en solid systembeskyttelse, som kræver et login til Mac ved opstart, genstart og vække ved hjælp af FileVault-kryptering eller alle ovenstående .