Typer af revisionssoftware

Auditsoftware hjælper med at centralisere revisionsoplysninger, så virksomheder kan træffe koordinerede beslutninger med en generel idé om virksomhedens økonomiske statistik. Auditsoftware er normalt også designet til at fremskynde revisionsprocesser, så virksomheder ikke behøver at bruge så meget tid på revision.

Afdeling til afdeling Audit Software

Kvalitetsspørgsmål isoleres ikke i en afdeling, men strækker sig i stedet over flere afdelinger. Centraliseret revisionssoftware hjælper revisorer med at skabe standarder for revisioner, ifølge Master Control, et system til revision af styringssoftware. E-mail-underretninger kan oprettes, så passende personale og ledelse kan advares om problemer, der er opdaget gennem revisionerne. Forskellige virksomheder har forskellige behov, og hver virksomhed kan have forskellige opsætninger via e-mail-underretning.

Automatisering

Auditsoftware er ofte designet til at automatisere mange aspekter af auditprocessen, så tid og virksomhedsressourcer kan spares. Mange slags auditsoftware giver revisorer mulighed for at fokusere på bestemte områder i virksomheden, så virksomheden kan prioritere, ifølge Audit Software. Nogle auditsoftware hjælper med at reducere lagerplads og øge organisationen ved at flette data, der har identiske oplysninger, ifølge Audit Software. Revisionssoftware forsøger ofte at opsummere data, så disse data kan kommunikeres tydeligt til andre.

Detektering af svig

Auditorsoftware forsøger ofte at finde unormale data for at afgøre, om der forekommer bedrageri inden for virksomheden eller inden for en bestemt afdeling, ifølge Audit Software. Auditsoftware identificerer ofte huller i data, så disse huller kan bringes til revisors opmærksomhed, ifølge Audit Software.net.

Eksport af revision

Auditsoftware kan ofte eksportere information til forskellige softwareprogrammer, så disse data let kan leveres til andre medlemmer af virksomheden, ifølge Audit Software. For eksempel kan auditsoftware konverteres til en graf, der derefter kan sættes i et Powerpoint, som derefter kan bruges i en præsentation. De, der bruger softwaren, kan afgøre, om og hvornår specifikke data eksporteres.

Data Mining

Dataudvindings- og analysesoftware tager data, der findes i visse former, såsom statistikker, der hentes fra softwaredriften, og analyserer og opsummerer disse data på en måde, der er forståelig for mennesker, ifølge CBS Interactive Business Network. Denne proces kaldes data mining. Denne type auditsoftware er almindelig i informationsteknologi-orienterede virksomheder.

Netværkssikkerhed

Nogle revisionsprogrammer er designet til at vurdere netværkssikkerhed. Disse programmer giver netværksadministratorer en idé om, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er mest effektive, og også for at afgøre, om nye sikkerhedsforanstaltninger skal implementeres eller opdateres, ifølge CBS Interactive Business Network.