Typer af software til databasestyringssystemer

Database management system (DBMS) er den software, der administrerer en database. Selvom de med forskellige navne (Microsoft, Oracle, MySQL, IBM DB2, Sybase) hjælper de med organisering, lagring og hentning af information. Markedet for databasestyringssystemer er mere end 27 mia. Dollar pr. 2009 og forventes at nå op på 32 mia. Dollar i 2013.

Oracle 11g

Fås i tre kompatible udgaver - enterprise, standard og express - Oracle 11g leverer databasefunktioner, der kører på Windows-, Linux- og UNIX-operativsystemer. Specielle funktioner inkluderer transaktionsbehandling, business intelligence og indholdsstyringsapplikationer. Oracle 11g giver beskyttelse mod serverfejl, sikrer datakryptering og total tilbagekaldelse af data og administrerer let den største af databaser. Enterprise-udgaven tilbyder en række muligheder, der inkluderer data mining, datalager, OLAP, avanceret sikkerhed og styring. Andre muligheder er ægte applikationstest og avanceret komprimering. Oracle fremmer databaseapplikationer ved at tilbyde en gratis startdatabase i Oracle Database 10g Express Edition, som brugerne frit kan downloade, distribuere, udvikle og implementere.

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server 2008 er skalerbar databasestyringssoftware i fire udgaver: Enterprise og Standard og R2-udgaverne (Parallel Data Warehouse og Datacenter) designet til at imødekomme behovene i store datacentre og datalagre. Generelt giver de fire udgaver styring til en organisations databaseinfrastruktur, samtidig med at de leverer tidskritisk forretningsinformation. Parallel Data Warehouse og Datacenter-udgaverne koster meget mere end virksomheds- og standardudgaverne. Standardudgaven er beregnet til små organisationer og kan spare mere end 60 procent af tiden brugt på sikkerhedskopier, fordi den har en backupkomprimeringsfunktion. Microsoft tilbyder to gratisudgaver (kompakt og ekspres) til studerende og softwareudviklere ud over en prøveversion af SQL 2008.

MySQL

MySQL betragtes som den mest populære open source-database, der har brugervenlighed og laveste samlede ejeromkostninger sammenlignet med andre databasestyringssystemer. Fås i fire niveauer med stigende omkostninger (grundlæggende, sølv, guld og platin), det giver høj ydeevne og skalerbar online transaktionsbehandling (OLTP) og multi-terabyte datalager applikationer. Den rigtige motor hedder MySQL Enterprise Server.

Nogle af de særlige funktioner i MySQL Enterprise 5.1-serveren inkluderer partitionering, der hjælper med at administrere meget store databaser og Event Scheduler for at hjælpe med at oprette og planlægge job. Tre andre funktioner er Views, som sikrer, at følsomme oplysninger ikke kompromitteres; Triggers, som håndhæver komplekse forretningsregler på databaseniveau; og Archive Storage Engine til historik og revisionsdata.