Brug Safari Reader Mode til forbedret mobil webbrowsing og læsning på iPhone

Safari Reader-tilstand forenkler udseendet af websider ved at forsøge at gøre kun en side med en primær artikeltekst til en minimalistisk fokuseret visning. Dette kan være nyttigt, når du læser meget af hvad der findes på internettet på en hvilken som helst iOS-enhed, men det er særligt nyttigt på iPhone, da mange websites ikke har en optimeret mobil læseoplevelse, der passer til små skærme.

Safari Reader-tilstand gør ikke blot læsning lettere på øjnene ved at øge skriftstørrelsen og læsbarheden af ​​tekst, der findes på siden, men det kan også gøre en ikke-mobilversion af en hjemmeside til en fuldstændig tolerabel mobilversion, der giver betydelige forbedringer til weblæsningsoplevelsen i iOS.

Safari Reader er en fremragende funktion, der er tilgængelig på iPhone og iPad, og denne vejledning viser dig, hvordan du bruger den.

Sådan går du ind i Reader-tilstand for Safari i iOS

Reader-funktionen i Safari er nem at bruge, men som mange andre ting i moderne inkarnationer af iOS er det ikke nødvendigvis det mest oplagte i verden:

  1. Åbn Safari og bliv til enhver webside som sædvanlig. Denne meget side vil fungere som et egnet eksempel. Bare vær sikker på, at de forskellige navigationsknapper og elementer er synlige for at få adgang til Reader-knappen
  2. Tryk på den lille, firekantede knap i øverste venstre hjørne (bedst visualiseret som vist nedenfor) for at komme ind i Reader-tilstanden for Safari

Reader Mode overtager straks og bruger det eget intelligente stylesheet til, uanset hvilken side der er aktiv, og fjerner de fleste ting for først og fremmest at fokusere på tekst og artikler i artiklen. Som hovedregel fungerer Reader bedst på artikelsider, og ikke på hjemmesider på hjemmesider.

Her er et eksempel på at bruge Safari's Reader-funktionen på en webside, der ikke er optimalt optimeret godt til den mobile læseroplevelse af en iPhone-skærm. Bemærk skrifttypestørrelsen før, at den er meget lille og udfordrende at læse, mens skrifttypen og billedet bliver det primære fokus, med tekststørrelsen øget dramatisk, og selve websiden bliver mere centreret omkring artiklen (og det velsmagende udseende madbillede):

Når du taler om sideteksten, hvis du vil øge tekststørrelsen på websider, der gengives i Safari Reader Mode, skal du vende tilbage til den bredere iOS-systemindstilling for justering af skrifttypestørrelse. Bemærk også, at læser skrifttypen er påvirket ved at bruge fed tekst i iOS, så hvis du bruger den funktion, vil du se de skrifttyper, der er gengivet i Reader, også fed. Det er en nylig ændring, der ankom i iOS 7, da tidligere versioner af iOS tillod brugere at manuelt tilpasse skrifttypestørrelsen via Reader-funktionen selv uden at skulle foretage andre brugbarhedsjusteringer, en god funktion, som vi håber, vil vende tilbage til fremtidige versioner af Safari og kommende versioner af Reader-funktionen, måske i IOS 8 eller på anden måde.

Reader-funktionen fungerer endda på mobiloptimerede websteder (som OSXDaily.com), selvom forskellen er meget mindre indlysende, da en veloptimeret mobiloplevelse vil understrege websideens tekst og billeder alligevel. Her kan det se ud, selvom:

Selvfølgelig er et andet potentiale for at bruge Safari Reader Mode, at det også vil fjerne det unødvendige sideindhold og yderligere tilføje til en forenklet mobil læseoplevelse, da funktionen fjerner stilisering, uassocierede billeder, brugerdefinerede skrifttyper, annoncer, sociale delingsknapper og meget andet, der ellers bare kan distrahere fra en webside. Disse ændringer kan gøre Reader til en særlig god funktion at bruge, hvis du blot ønsker at fokusere på en artikel og vil tone ned nogle af de omkringliggende ting på nettet. Disse sidstnævnte bivirkninger kan også være det, der gør det mest anvendeligt på noget som en iPad (eller endda en Mac, hvor funktionen findes også), men generelt er oplevelsen bedst på mindre screenede enheder som iPhone og iPod touch.