Brug Spotlight som en kalkulator i Mac OS X

Du kan bruge Spotlight som en regnemaskine på Mac, og det virker faktisk imponerende godt. Ja, Spotlight-søgefunktionen kan udføre beregninger!

Mens mange langvarige OS X-brugere sikkert ved dette, er der tonsvis, der er nye til Mac'en, som ikke er klar over, at Spotlight er så robust, så næste gang du skal hurtigt løse en ligning, udføre en beregning eller tilføje en håndfuld tal for skatter, prøv at bruge Spotlight Search på Mac som en lommeregner for at løse ligningen. Her er præcis, hvordan det virker.

Sådan bruges Spotlight som en kalkulator i Mac OS X

Her er et grundlæggende overblik over at bruge Spotlight-søgefunktionen til at udføre beregninger i OS X, det fungerer på alle Mac'er:

  1. Hit Command + mellemrumstasten i OS X for at frembringe Spotlight som normalt
  2. Skriv ligningen til at beregne, for eksempel "871 + 214/4"
  3. Svaret er straks tilgængeligt som søgeresultatet i Spotlight

Tilføjelse, subtraktion, multiplikation, division, eksponenter, parentes for at ændre rækkefølgen af ​​operationer, det understøttes alle til beregninger i Spotlight.

Som enhver god live-regnemaskine respekteres rækkefølgen af ​​operationer, og beregningerne udføres, når der er angivet en ligning, og der er støtte til de fleste grundlæggende matematiske funktioner, som du kan skrive med tastaturet i det mindste.

Prøv det selv, det slår bestemt af at lancere Calculator-appen, meddelelses widgeten eller Dashboard-widgeten! For noget komplekst, som om du vil have en taleregner, vil du også ty til Calculator-appen eller en grafikberegnerapp, men for simpel matematik er dette mere end tilstrækkeligt og meget hurtigt.

Dette er helt sikkert en af ​​Spotlight's smukkeste ulige funktionaliteter, gå videre og indtast en ligning i Spotlight, og det vil blive vist løst som det øverste resultat ligesom skærmen.

Og ja det virker også i tidligere versioner af OS X, check det ud i retro:

Du finder support til Spotlight-beregninger i Mac OS X med et utal af versioner, fra Yosemite til Snow Leopard.

Denne funktion er så nyttig, at det ville være fantastisk, hvis det kom til iOS, selv om regnemaskinen, der er tilgængelig fra Control Center of iPhone, virker ganske godt også, og det gør Siri også.