Brug af rør på kommandolinjen, en grundlæggende oversigt

En af de væsentlige funktioner i kommandolinjen i Mac OS X, Linux eller nogen Unix, er at forstå nogle grundlæggende oplysninger om, hvordan man bruger rør. I det væsentlige tillader rør at styre udgangen af ​​en kommando i indgangen til en anden kommando, så den følgende kommando kan manipulere, justere eller arbejde med de tidligere kommandoer tilbage. At vide, hvordan og hvornår man bruger rør, er afgørende for effektiv kommandolinjebruk, og det er et kerneknap for Terminal-brugere.

Uden yderligere introduktion er der nogle oplysninger om kommandolinjerør, hvad de gør, og vigtigst af alt, hvordan man bruger rørene til at styre kommandolinjeproduktionen, effektivt 'piping' det til andre steder:


Røret symbolet ligner |, (det er den samme nøgle som din \ nøgle, hvis du er forvirret), og er uhyre nyttig, når du arbejder på kommandolinjen. Her er nogle eksempler:

ls -la | more

Dette tager listekommandoen (med lange og alle flag) output og "pipes" den igennem til den mere kommando, så du kan se output én side af gangen.

ps aux | grep user

Denne kommando tager output fra proceskommandoen, og rapporterer kun tilbage til procesinstanser, der tilhører 'bruger'

Du kan bruge rør med stort set alt, så brug din fantasi.

En anden almindelig brug for rør er at kombinere med "mindre" for at forbedre læsbarheden af ​​lang produktion, når du bruger 'kat' eller noget lignende:

cat /etc/passwd | less

Rørene kan også bruges på meget avancerede måder og tager output fra en kommando og omdirigerer kommandoudgangen til indgangen til en anden kommandostreng og derefter tager den output og omdirigerer den igen i en lang række kommandoer og rør, det kunne se sådan ud:

cat /etc/OSXDaily.txt | grep "osxdaily test" '\n' | sort | uniq | less

Rør kan også kombineres med omdirigeringer, og næsten enhver anden metode til at manipulere noget i terminalen.

Vi dækker Mac OS X kommandolinjen relativt ofte her på OS X Daily, men vores nylige artikel Command Line brugervenlighed basics: Omdirigering skulle sandsynligvis også have inkluderet en smule om rør også, så her er vi. Mere avancerede formål ville være bedst dækket i en anden dybtgående tutorial til at udforske ud over det grundlæggende, så hold dig opdateret.