Hvad er årsagerne til computerhukommelsestab

Du kan løse nogle problemer med computerhukommelsestab ved en simpel genstart, men andre kræver et mere dybtgående kig på årsagerne til hukommelsestabet. Tab af hukommelse får din computer til at køre langsomt og gå ned, når computeren forsøger at følge med de krav, du stiller til den. Manglende årsag til tabet gør computeren ubrugelig, så det er bydende nødvendigt, at du finder problemet, så snart du bemærker tabet.

Programfejl

Et program, der ikke fungerer, kan medføre, at en computer mister hukommelse, når den begynder at kræve mere hukommelse for at omgå fejlen. For at bestemme, hvilket program der kører på din computer bruger mest hukommelse, skal du åbne task manager og gå til fanen "Processer". Ved at sortere programmerne ved at klikke på "Memory" vises programmerne efter den mængde hukommelse, de bruger. Alternativt skal du gå til "Event Viewer" i de administrative værktøjer. Du kan se fejlhændelser ved at klikke på "Applikationer og servicelogfiler" i venstre rude. Dobbeltklik på begivenheden viser en beskrivelse af problemet og muligheder for at reparere det.

Gentagen logon / logoff

Hvis du logger på og af computeren gentagne gange, kan det medføre hukommelsestab, hvis du ikke lukker computeren ofte. Computeren tildeler hukommelse til en bruger og frigiver den ikke, når en anden bruger logger på. Dette problem kan forekomme på computere, der kører Windows NT Server. Workstation og Hotfix KB191830 - tilgængelig i Windows NT 4.0-servicepakken - reparerer dette.

Hukommelsestab

Ifølge Microsoft forårsager "En hukommelseslækage i Windows XP Tablet PC Edition 2005 et gradvist fald i tilgængelig systemhukommelse." Hukommelsestabet opstår på grund af et problem i tjenesten tcserver.exe. Tabletbrugeren skal genstarte computeren for at løse problemet. Microsoft Hotfix KB895953 er tilgængelig for at reparere filen scserver.exe.

Virus

En computervirus kan forårsage hukommelsestab og andre problemer. Virus vedhæftes filer på din computer, hvilket får dem til at kræve mere hukommelse end normalt. Beskyt din computer mod vira ved hjælp af en firewall og antivirus-software og åbn ikke vedhæftede filer fra e-mails fra ukendte afsendere. Hvis du har en virus, skal du opdatere dine antivirusdefinitioner og scanne din computer. Nogle vira kræver virusspecifik fjernelsessoftware og muligvis en computertekniker for at fjerne.