Hvad betyder det, når det siger "iPhone ulåst?"

Når en iPhone er låst op, kan du bruge den på mere end et netværk ved hjælp af Global System for Mobile Communication-teknologi. For eksempel kan en ulåst iPhone bruges på T-Mobile, AT&T og et vilkårligt antal ikke-amerikanske luftfartsselskaber, der bruger GSM-netværk. Apple er begyndt at sælge "ulåste" iPhones i sine egne butikker. Et yderligere sikkerhedsniveau forhindrer dog iPhone-brugere i at bruge applikationer, der ikke er tilgængelige i sin egen applikationsbutik. Af denne grund betragter nogle brugere kun en iPhone, der er helt låst op, når denne begrænsning fjernes. Processen med at fjerne denne begrænsning kaldes undertiden "jailbreaking" af iPhone.

Låsning af en iPhone til brug på flere netværk

Som de fleste mobiltelefoner, der sælges i USA, er en iPhone typisk låst til et enkelt netværk. I øjeblikket kan du købe det via AT&T og Verizon Wireless. Evnen til at bruge telefonen på andre operatører er en af ​​de mest almindelige årsager til, at mobiltelefonbrugere køber en ulåst telefon. En ulåst iPhone kan bruges på ethvert GSM-netværk, som inkluderer AT&T, T-Mobile og mange udenlandske mobiltelefonnetværk. Ved at låse op for en iPhone kan brugeren, der rejser til udlandet, købe et SIM-kort til det land, hvor han eller hun rejser, og forbinde telefonen til et GSM-netværk i det pågældende land. Ikke alene kan dette reducere roaminggebyrer, men det giver brugeren et lokalt nummer i det land, hvilket kan være særligt nyttigt for forretningsrejsende.

GSM versus CDMA

To primære teknologier bruges i mobiltelefonnetværk, GSM og "Code Division Multiple Access." I GSM-netværk bruger håndsættet et SIM-kort, et lille elektronisk kort, der indeholder oplysninger om telefonen og forbinder det til netværket. Den ulåste iPhone er en GSM-telefon. CDMA-telefoner er derimod forbundet til et netværk via et program, der er indlejret i telefonen. CDMA-telefoner er meget sværere at låse op, og mange betragter vanskeligheden ved at låse en CDMA-telefon op som uoverkommelig for at låse telefonen op. Verizon Wireless bruger et CDMA-netværk, og af denne grund anser mange mennesker, at Verizon iPhone er bundet til Verizon.

Låsning af en iPhone

Mens processen med at låse en iPhone op er lovlig, har Apple været meget tydelig på, at låsning af en iPhone, der ikke oprindeligt blev solgt som ulåst, annullerer garantien på telefonen. Ikke desto mindre er der tilgængelige tjenester, der låser GSM-iPhones købt gennem AT&T. Dette giver iPhone-brugeren mulighed for at tage telefonen til udlandet og bruge et SIM-kort fra en anden operatør.

Låser op mod jailbreaking

En iPhone kan betragtes som "ulåst", hvis den kan bruges på ethvert GSM-netværk. Apple har dog begrænset iPhone til kun at kunne få adgang til programmer, der er tilgængelige via Apples "app store". Således har mange iPhone-brugere valgt at yderligere omgå denne begrænsning, en proces, der ofte omtales som "jailbreaking" af iPhone. Mange virksomheder tilbyder tjenester til jailbreak af iPhone. Som med brug af et tredjeparts oplåsningsprogram skal det dog bemærkes, at jailbreaking af iPhone annullerer garantien. Derudover rapporterer nogle brugere softwarefejl efter at have gennemgået denne proces. Men for dem, der ønsker at låse op for alle funktionerne på iPhone, vil jailbreaking af telefonen låse op for yderligere applikationer og give brugeren mulighed for at knytte telefonen til ethvert GSM-netværk, så iPhone kan bruges med alle de tilgængelige funktioner på anden GSM telefoner.