Hvilke ledningskabler bruges i computere?

Computerens interne hardware fungerer og kommunikerer med alle mulige elektriske ledninger. Fra strømkabler til datatilførselsledninger spredes ledninger inde i maskinen mellem al hardware. Det meste af den interne hardware leveres med kablet, så den skal bare tilsluttes, når den er installeret. Du kan dog finde ud af, at du ønsker at lappe en flosset ledning i stedet for at udskifte en hel enhed. I dette tilfælde kan det være meget nyttigt at kende ledningsmåleren.

Grundlæggende ledningsføring til strømforsyning

Ledninger til perifere strømforsyninger til harddiske, diskettedrev og cd- eller dvd-drev har tendens til at bruge 18 gauge-ledning. Strømledningerne kan involvere op til seks forskellige ledninger i flere farver, men størrelsen er den samme. Alle ledninger føres ud af computerens strømforsyningsenhed og kører til forbindelsesstik. Stikkene indsættes derefter i den givne periferiudstyr for at give strøm til den.

Data Feed kabler

Datafødekabler i standardcomputere bruger det, der kaldes IDE / ATA-kabler. Disse båndlignende kabler består af 40 forskellige små ledninger forbundet med det samme isoleringsmateriale. Hver af ledningerne har tendens til at være ret lille og tynd, da de måler 30 gauge. Dataene behøver ikke stor kobbertråd for at rejse, men med så mange data at flytte er der brug for 40 små ledninger.

Netværkskryds

Den almindelige ledningsstørrelse for netværksforbindelser inden i og uden for en computer har tendens til at være Cat 5-ledning. I nogle tilfælde bruges Cat 5e og Cat 6 ledninger i stedet. Denne type ledning er unikt egnet til datatransmission af en meget større størrelse over lange afstande, i modsætning til de korte, enkle spring, der er nødvendige inde i en computerkasse.

USB-ledninger

Universal Serial Bus, også kendt som USB, er ledninger blevet udvidet som en almindeligt anvendt ekstern computertråd mellem perifert udstyr. Denne type ledning indeholder faktisk fire eller flere ledninger indeni. To af ledningerne er til strømoverførsel og har tendens til enten at være 28 eller 20 gauge ledninger. Yderligere to ledninger snoet sammen har en tendens til at være 28 gauge og tilvejebringe den faktiske datakanal. Endelig er en vaskelinje også pakket ind i blandingen, som også måler 28 gauge.