Hvad er HDMI-opskalering?

High-Definition Multimedia Interface er et high-definition interfacekabel, der bruges med adskillige elektroniske enheder. HDMI bærer både lyd og video i et enkelt kabel og er generelt det valgte interface til high-definition video- og lydindhold. Når den er tilsluttet enheder med standarddefinition med HDMI-output, har den en anden smidig funktion; det opskalerer standarddefinitionsmedier til en højere opløsning.

Opskalering med HDMI

Mange HD-fjernsyn har opskalering, hvilket tager et standardopløsningsbillede og øger opløsningen til HD-niveauer. Mens HDMI primært findes på enheder, der allerede er i høj opløsning, såsom spilkonsoller, computere og Blu-ray-afspillere, har nogle nyere DVD-afspillere også HDMI-porte. Ved at slutte DVD-afspilleren til dit HDTV med HDMI-kablet får du det bedst mulige opskalerede billede fra dine gamle DVD'er.

Ulemper ved opskalering

Resultaterne af opskalering er ikke perfekte til billedet. Mens der ofte er en betydelig opgradering over standarddisplayvideoer, bruger opskalering stadig standarddefinitionsmedier. Som sådan vil et opskaleret DVD-billede aldrig være lige så skarpt eller farverigt som et Blu-ray-billede. Derudover er HDMI-understøttelse af enheder med standardopløsning ikke udbredt, da standarddefinitionsmedier og enheder til at køre det gradvis udfases til fordel for high-definition-indhold.