Vil den næste MacBook Pro få Quad-Core Sandy Bridge chips?

To interessante rapporter kom ud i går, den første fra DigiTimes, der citerer komponentfabrikanter, hævder "at Apple planlægger at lancere mindst fire opgraderede MacBook Pros" i første halvdel af 2011. Disse nye MacBook Pro'er siges også at have en lille ændring til chassiset, og de vil angiveligt omfatte det nye Mac OS X 10.7 Lion operativsystem.

Nu lyder denne rygte ret realistisk, selvfølgelig vil Apple frigive den nye MacBook Pro næste år ret? Mit gæt er chassisændringen vil være en generel slankning af sagen for at rumme en lettere og mere MacBook Air type kabinet i Pro lineup. Selvfølgelig kunne jeg være forkert, men det er baseret på Steve Jobs ord, det lyder som den naturlige fremgang af den bærbare linje. Så det er interessant rigtigt? Nå tror jeg, at denne næste rapport måske er mere interessant, og det kan også ende med MacBook Pro.

CNET rapporterer, at Intels nye Sandy Bridge Quad-Core-chips vil gøre deres vej til 15 "og 17" laptops allerede i januar 2011 på Consumer Electronic Show expo. Se hvad der kunne foregå her? At dømme efter de nuværende MacBook Pro 15 "og 17" -modeller tror jeg, at der er en god chance for, at vi får se disse nye Intel Sandy Bridge-chips i den næste revision af MacBook Pro-serien. Det er også interessant at bemærke, at dual-core versioner af Sandy Bridge CPU'erne vil være tilgængelige nogle få måneder efter quad-core-udgivelsen, så måske vil vi se MacBook Pro 13 "endelig forlade Core 2 Duo og lave et spring til den nye Intel Sandy Bridge CPU så godt.

Intels nye Sandy Bridge-processorer forventes at give betydeligt bedre ydelse samt bedre strømstyring. Forudsat at arkitekturen er vedtaget af Apple, bør dette betyde mere magtfulde bærbare Mac'er med endnu længere batterilevetid. CNET forventer også, at NVidia GPU'erne vil blive bundtet sammen med Sandy Bridge CPU:

Nvidias grafikchips forventes at blive brugt i en række Sandy Bridge bærbare computere. De fleste af disse systemer bruger Nvidias Optimus-teknologi, som skifter mellem Intels integrerede grafik og Nvidias processor, baseret på henholdsvis strømbesparende og ydeevne.

Dette ville ligner, hvordan MacBook Pro Core i5 og Core i7-modellerne i øjeblikket fungerer, skifte mellem den indbyggede Intel og NVidia GPU, når det er nødvendigt.

Indtil der er noget konkret, behandle alt dette som rygter og spekulationer, men det ser ud til, at 2011 kunne være et spændende år for MacBook Pro-linjen.