6 Funktioner, som iOS har brug for fra Windows 8

Hvis jeg sætter på min kuglebeskyttede vest her, tør jeg sige, at der er nogle funktioner, der vises i Windows 8-demo-videoen, at iOS og endda Mac OS X ville have stor gavn af?

Uanset hvordan du føler om Windows, Microsoft og Apple konkurrence, må du indrømme, at der er nogle gode ideer vist i det første kig på Windows 8. Her er seks funktioner, som jeg synes ser lovende nok ud, at iPhone og iPad ville have gavn af herunder også:

1) Appaktivitetsoversigt fra en startskærm

I Windows 8 åbner skærmen dig et hurtigt overblik over app-meddelelser og deres opdateringer. Nye e-mails, opdateringer fra dit sociale netværk, kommende kalenderbegivenheder, dine investeringer, opdateret vejr (jeg ønsker virkelig det stillestående iOS vejrikon opdateret temperaturen), tweets og et par andre ting. Kontrast dette til at låse skærmen på en iPad eller iPhone, hvor du straks viser alle dine apps, og du skal dykke ind i dem for at finde ud af, hvad dine nye e-mails er, hvad vejret er, hvad er i din kalender osv. Igen, dette kunne løses i iOS 5, men jeg synes det ville være rart at have en oversigt skærm som denne.

2) File System Browser på en berøringsskærm

Windows 8 giver dig mulighed for at bruge et forenklet touch tilgængelig filsystem til at gennemgå alle dine dokumenter, billeder, musik, videoer og andre filer på en central placering. Mange tror, ​​at iOS og iPad nyder godt af ikke at have adgang til et filsystem, men jeg tror, ​​at det rent faktisk er nødvendigt på et visst niveau, så du kan få adgang til oprettede dokumenter fra andre apps. Hvorfor kan jeg ikke åbne et dokument, der er skrevet i iA Writer i appen Sider? Det er frustrerende, at adgang til et filsystem i iOS ville tillade dette og meget mere. Sådan ser touch-filsystemet ud i Windows 8:

3) Visning ved siden af ​​åbne apps

Multitasking er fantastisk, men hvis du vil transskribe oplysninger fra en app til en anden, er det umuligt at gøre det hurtigt på en iPad eller iPhone. Dette er en af ​​de vigtigste produktivitetsforøgelser, du får med dual-displays på et skrivebord, og iOS vil i høj grad nyde godt af denne funktion. Sikker på Mac OS X kan du bare ændre størrelsen på apps for at være side om side, men det er heller ikke perfekt, hvorfor apps som Divvy er så populære. Den gode nyhed? Gennemgang af Win 8 demo, synes John Gruber fra DaringFireball at foreslå denne funktion kunne komme til iOS.

4) Bedre brug af låseskærmen

Dette vil sandsynligvis blive behandlet i iOS 5 med en opdateret underretning og widget system, men indtil det er officielt vil jeg klage over det spildte plads på iOS låseskærme. Microsoft har fundet et godt medium her, det fungerer stadig som en billedramme af sorter, men den viser også datoen, klokkeslættet, begivenhederne, dine øjeblikkemeddelelser og e-mail-meddelelser. Hvis du spørger mig, er disse ting vigtige at vise på en låseskærm.

5) Split QWERTY-tastatur til berøringstyping på tabletter

Hvis du nogensinde har holdt en iPad i lodret orientering og forsøgt at skrive på tastaturet med tommelfingeren, ved du det ikke er det nemmeste i verden. Microsoft har fundet en smidig måde at løse dette ved at opdele tastaturet i to dele på begge sider af skærmen, der er let tilgængelige for tommelfingrene. Dette er en god ide, og iPad ville drage fordel af dette som input.

6) Fuldt udvalgte Touch Weather App og opdatering af Weather Widget

Dette er simpelt, men det har været en meget kritiseret klage over iOS økosystemet. Hvorfor opdaterer iOS-vejrikonet ikke betingelserne? Og hvorfor har ingen udgivet en god vejr app? Apples tilbud til iPhone og iPod touch er godt, men det er for nemt, og iPad mangler en god vejr app helt. Jeg ville ændre fliserne, men ellers kan jeg godt lide udseendet af Windows 8's vejrapp, og en iOS-udvikler bør tage denne ide og køre med den:

Dette er de seks ting, der stod ud på mig fra den Windows 8-video, som iOS kunne tilføje eller forbedre. Husk at iOS 5 vil blive vist i næste uge på WWDC, så meget af dette kunne løses, så hold dig opdateret.