7 trin til forberedelse til iOS 10 opdatering på iPhone eller iPad

Den nyeste og største udgivelse af iOS 10 er her, og med offentlig udgivelse lige rundt om hjørnet er det en god tid at begynde at forberede din iPhone og iPad hardware til at installere iOS 10 opdateringen.

Lad os gå igennem nogle vigtige trin for at forberede os til opdatering af iOS 10 på den rigtige måde, herunder kontrol af understøttet hardware, lidt rengøring, sikring af tilstrækkelige sikkerhedskopier er blevet foretaget, og så selvfølgelig dykning lige ind i installationen.

1: Kontroller enhedens kompatibilitet

Selvfølgelig, hvis enheden ikke understøtter det, vil der ikke være nogen opdatering, så understøtter din iPhone eller iPad iOS 10?

Chancerne er gode, at det gør det, og hvis iPhone er en 5 eller nyere, eller iPad er en Air eller Mini 2 eller nyere, vil den blive understøttet. Kun den nyeste model iPod touch understøttes dog.

Du kan se hele listen over iOS 10-kompatibilitetsenheder her.

2: Clean House og Ditch de støvede apps

Det er altid en god idé at rense hus og affald alle lange, langvarige gamle apps, før du installerer en ny iOS-softwareversion på enhver iPhone eller iPad.

Afinstaller apps, der er gamle og forældede, der hænger på enheden, der ikke bliver brugt. Hvis du ikke har brugt det i måneder og ikke tror, ​​du har brug for det, skal du slette det. Du kan altid genindlæse dem igen senere, hvis du skifter mening.

3: Installer tilgængelige appopdateringer

Hvis du er ligesom mig, har du et dusin eller flere appopdateringer, der sidder som den store røde anmelder, knappen App Store ikonet. Det er nemt at slap af ved at installere appopdateringer, men når en stor softwareudgave er tilgængelig, er det endelig tid til at støv fra App Store og få disse opdateringer til at gå.

Glem ikke at besøge fanen App Store-opdateringer for at installere opdateringer til de apps, der er tilbage. Mange apps opdateres for at understøtte de nyeste og største udgivelser af iOS-systemsoftware, så tag ikke ud.

4: Forsikre om tilstrækkelig enhedsopbevaring

Download iOS 10 er omkring 2 GB og kræver ekstra plads at installere. Målet er at have ca. 2, 5 GB eller mere gratis ved download og installation af opdateringen. Nej det betyder ikke, at det vil tage op så meget plads, når det er færdigt, det skal bare være plads til at downloade, installere og behandle opdateringen, og meget af det pågældende rum vil være tilgængeligt igen, når det er færdigt med opdateringen.

Den ovennævnte proces med fjernelse af gamle apps vil sandsynligvis frigøre noget plads, men hvis du har mange videoer og billeder på enheden, kan du måske kopiere billederne fra iPhone eller iPad til Photos app på Mac, eller du kan bruge Image Capture på Mac eller overføre dem til en Windows-pc også. Medier er ofte den største opbevaringshvirvel på en enhed, så hvis du er rigtig stram på plads, skal du overveje dit billede og filmbibliotek.

Har du stadig brug for mere lagerplads på iPhone eller iPad? Tjek disse ekstra tips for at frigøre lagerplads i iOS.

5: Back Up! Sikkerhedskopiering, backup

Dette er uden tvivl det vigtigste at gøre. Du har sikkert allerede sikkerhedskopieret iPhone eller iPad regelmæssigt, ikke? Hvis ikke, skal du. Og du skal absolut sikkerhedskopiere enheden, før du installerer nogen softwareopdatering, især for de store udgivelses opdateringer. Gå ikke over dette, det er kritisk.

Den nemmeste måde at sikkerhedskopiere enhver iPhone eller iPad på er med iCloud, som kan gøres i afsnittet Settings app> iCloud. Du kan også sikkerhedskopiere til en computer med iTunes. Hvis du vil være ekstra sikker, backup til begge. Hvis du aldrig har gjort det før, kan du lære at sikkerhedskopiere en iOS-enhed her, der dækker både iTunes og iCloud.

Hvis du hopper over sikkerhedskopier, og hvis noget går haywire, kan du miste alle dine data. Det handler om så katastrofalt som det kan få, og ingen vil miste personlige data, billeder, noter og alt andet, der betyder noget, der er gemt på en iPhone eller iPad, så spring ikke over sikkerhedskopier. Det er minimal indsats for en masse ro i sindet og datasikkerhed.

6: Installer iOS 10!

Nu er du klar til at installere iOS 10! IOS 10-udgivelsesdatoen er 13. september, så du vil gerne blive ryddet op og sikkerhedskopieret ved tirsdag, hvis du vil installere på dag et. Opdateringen vil blive gjort tilgængelig i afsnittet Indstillinger> Generelt> Softwareopdatering i iOS, og du kan også installere iOS 10 via iTunes ved at forbinde en iPhone eller iPad til en computer.

Det er værd at nævne, at de for utroligt utålmodige ikke behøver at vente. Det viser sig, at alle kan downloade og installere iOS 10 GM lige nu ved at tilmelde sig det offentlige beta-program, men for de fleste brugere er det et bedre valg at bare vente til den officielle udgivelse den 13. september. Indtastning i det offentlige beta-program betyder enheden vil også få fremtidige beta opdateringer, som normalt ikke ønskes af en gennemsnitlig bruger.

7: Eller .... Skal du vente?

Har du virkelig brug for at opdatere til iOS 10? Det er helt op til dig at beslutte. Hvis din iPhone eller iPad fungerer så godt som den er lige nu, kan du altid afbryde opdateringen eller endda undgå alt sammen. Men ved at springe over iOS 10, vil du selvfølgelig savne store nye funktioner, indbyggede sikkerhedsforbedringer og eventuelle fejlrettelser inkluderet i udgivelsen.

En anden tilgang er at vente lidt. Nogle brugere kan lide at vente med at installere større iOS-softwareopdateringer, indtil der er gjort den første opdatering til opdatering eller fejlrettelse tilgængelig. Det kan betyde en lille punktudgivelse, der måske kommer som iOS 10.1 eller iOS 10.0.2 eller noget lignende, som typisk kommer nogle måneder efter den store indledende opbygning. Denne tilgang er virkelig for folk, der gerne vil være ekstra forsigtige og lade eventuelle teoretiske større fejl eller potentielle problemer, der skredes gennem beta perioder, blive sorteret før de hopper i sig selv.

Der er ikke noget galt med den forsigtige tilgang, det er bare et spørgsmål om, hvorvidt dette passer dig, din hardware og din brugssag eller ej.

Har du nogle tips til forberedelse til en større softwareopdatering? Dykker du i iOS 10? Savnede vi noget? Lad os vide i kommentarerne!