Sådan oprettes en faktura på en Mac

Oprettelse af en faktura er et spørgsmål om at sammensætte et dokument, der viser udgifter og det skyldige beløb som følge heraf. Selvom der ikke kræves noget specielt program til fremstilling af en faktura på en Mac-computer, er der flere forskellige måder til let at producere en god faktura.

Oprettelse af din egen faktura

Design din faktura. Slå nogle eksempler på fakturaer op, og vælg, hvilket program du gerne vil bruge for at gøre det nemmest at sammensætte din faktura. Det mest anvendte program til oprettelse af en faktura er Microsoft Excel, selvom Microsoft Word også er en mulighed for dem, der ikke er fortrolige med Excel-dokumenter.

Opret en fakturaskabelon, der kan genbruges. Uanset om du vil oprette mange flere fakturaer i fremtiden, ville det være dumt at designe en skabelon til kun én brug. Efterlad åbne felter for hver vigtig del af din faktura.

Indsæt vigtige oplysninger i hvert felt. Grundlæggende, som det er vigtigt at medtage, er: navnet og adressen på det firma, som du sender fakturaen til, datoen, nummeret på fakturaen (begynder med 001), listen over gebyrer og det endelige beløb. Tilføj til disse efter behov.

Tjek din faktura. Sørg for, at det er klart, let at læse og indeholder alle de nødvendige oplysninger.

Gem din faktura med titlen på det firma, den sendes til, og dens nummer. For eksempel "ABC001." Gem en kopi af hver faktura, du sender til dine egne optegnelser.

Oprettelse af en faktura ved hjælp af en foruddefineret skabelon

Vælg en gratis, foruddefineret, downloadbar skabelon. Disse er nemme at finde. Et eksempel på flere gratis skabeloner kan findes på http://en.softonic.com/s/invoice-templates:mac.

Indsæt de nødvendige oplysninger i de tilgængelige felter.

Tjek din matematik. Sørg for, at du ikke lavede mekaniske fejl, mens du indsatte oplysninger i skabelonens felter.

Gem en kopi af din skabelon, og nummerer den. Opbevar altid en kopi af din faktura til dine egne optegnelser.