Sådan konfigureres SATA som IDE eller AHCI

Serial avanceret teknologi-vedhæftet fil (SATA) harddiske kan indstilles til integreret drevelektronik (IDE) -tilstand eller avanceret hostcontroller-interface (AHCI) -tilstand. IDE-tilstand gør det muligt for en SATA-harddisk at køre på samme måde som en IDE-harddisk, mens AHCI-tilstand forbedrer læse- og skriveydelse og muliggør hot-swapping (muligheden for at udskifte SATA-enheder uden at slukke for pc'en). AHCI-tilstand er derimod ikke kompatibel med ældre operativsystemer, da IDE-tilstand er.

Du kan ændre, hvordan en SATA-harddisk er konfigureret i computerens grundlæggende BIOS-opsætning (input / output system).

Trin 1

Sådan konfigureres SATA som IDE eller AHCI

Genstart eller tænd computeren. Tryk på den korrekte tastaturkombination for at få adgang til BIOS. De fleste computere bruger tasterne "F2", "Del" eller "Esc", men kombinationen varierer fra bundkort til bundkort. Nogle pc'er viser en startmeddelelse, der angiver, hvilken tast du skal trykke på for at åbne BIOS-opsætningen.

Trin 2

Sådan konfigureres SATA som IDE eller AHCI

Brug retningstasterne til at vælge menuen "Main" eller "Integrated Peripherals". Tryk på "Enter" for at åbne menuen.

Trin 3

Seriel avanceret teknologi-vedhæftet fil (SATA) harddiske kan indstilles til integreret drevelektronik (IDE) -tilstand eller avanceret hostcontroller-interface (AHCI) -tilstand. IDE-tilstand gør det muligt for en SATA-harddisk at køre på samme måde som en IDE-harddisk, mens AHCI-tilstand forbedrer læse- og skriveydelse og muliggør hot-swapping ...

Rul til indstillingen "SATA Mode". Tryk på "Enter" for at åbne valgmenuen. Brug retningspuden til at fremhæve "IDE" eller "AHCI." Tryk på "Enter" for at bekræfte dit valg.

Ahci-tilstand, Sata-konfiguration, Ide-tilstand

Tryk på "F10" for at gemme dine ændringer og afslutte BIOS.