Tilføj og skriv symboler, glyffer og specielle tegn til iOS-tastaturet

Der er mange ekstra symboler, tegn og glyfer tilgængelige på iOS, der ikke er umiddelbart tilgængelige, men ved at tilføje et nyt tastatur kan du få adgang til glyphs og symboler. Dette inkluderer sjove dem som  Apple logo og smiley face ☺, og selv om der er nogen lighed med emoji, er disse symboler og glyfer forskellige fra Emoji tastaturet, som også er tilgængeligt for iPhone og iPad brugere. Derudover er en tredjeparts web-app tilgængelig, der giver mulighed for hurtig adgang til en håndfuld specielle symboler gennem iOS, og vi viser dig, hvordan du bruger enten for at få adgang til og skrive disse andre tegn i iOS.

Få adgang til glyffer, symboler og tegn med tastaturet i iOS

Glyfer og visse unikke tegn kan skrives på iPhone indbygget ved at tilføje et valgfrit tastatur svarende til at tilføje Emoji ikon understøttelse til iOS:

  • Åbn indstillinger, og gå til "General"
  • Vælg "Tastatur", tryk så på "Tilføj nyt tastatur ..." og vælg "Japansk (Kana)"
  • Nu fra et hvilket som helst tastaturindtastningssted, tryk på Globe, indtil du er på det japanske tastatur, tryk så på ABC, og tryk så på 123 for at afsløre glyph character screen

Nogle ekstra symboler kan fås ved blot at trykke og holde på et hvilket som helst tal, og for at få adgang til nogle andre symboler skal du trykke et enkelt tal eller et symbol flere gange. Når flere symboler er tilgængelige, kan du trykke på den opadgående pegepile for at afsløre en skærm fuld af disse glyfer:

Nogle tegn og glyfer er ret begravet, og andre skal nås ved at skrive noget, som derefter erstattes af en glyph. Hvis du for eksempel skriver  Apple-logoet i iOS på denne måde, skriver du "appuru" fra det japanske Kana-tastatur, som derefter erstattes af Apple-logoet. Det er klart, at det er meget sværere end at skrive det på en Mac, som netop er lavet af en tastaturkombination, og forhåbentlig vil fremtidige versioner af iOS gøre adgang til og skrive specialtegnene og glyphs lettere på alle native tastaturer i iOS.

Tilføj Glyphboard til lettere kopiering og indsætning af brug af symboler

En anden mulighed, der ikke kræver at tilføje nye tastaturer eller fumler rundt med fremmede tegn og glyfer, er at bruge en gratis web-app kaldet GlyphBoard. Det er meget nemt at bruge:

  • Gå til denne webadresse fra en iPhone eller iPad (den viser ikke Glyphboard uden for iOS), og føjer den til dit startskærmbillede som et bogmærke
  • Start Glyphs fra startskærmen, tryk så og hold en glyph for at kopiere den og bruge andre steder

Glyphboard gør det meget nemmere at skrive mange spøgede figurer "☂, ☺, ✔, ♫", fra spades, hjerter, klubber, yin og yang symboler, telefoner, postlogoer, kranier og krydsben, snømenn, stjerner, fly, paraplyer, Apple logo, musik notater, ansigter, fredsymboler og mange flere, er de alle lagt ud på en meget tilgængelig måde, som fjerner det gætteri, der kræves med den japanske tastaturmetode.

Selv med Glyphboard på din iPhone eller iPad finder du det samlede antal specialtegn og symboler, der er tilgængelige for iOS, begrænset i forhold til Mac'en, men det kan ændre sig i vejen.