Et indgående opkald blev blokeret på min hjemmetelefon: Hvordan blokerer du det op?

Samleopkald bruges, når en opkalder ringer til en person, og den person, de ringer, opkræves for opkaldet. For eksempel, hvis du ringer fra et internationalt sted, en telefonboks eller en fængslingssted, og du ikke har nogen penge eller kreditkort til rådighed, så er et opkald til et familiemedlem eller en ven en mulighed. De fleste hjemmetelefontjenesteudbydere blokerer automatisk for opkaldsfunktionen på hjemmetelefoner. Derfor er det nødvendigt at fjerne blokering af opkald for at modtage dem.

Trin 1

Kontakt din telefontjenesteudbyder for at anmode om, at den fjerner blokeringen af ​​opkaldsfunktionen. Vær sikker på at du spørger om taksterne for opkald, da disse priser er dyrere end lokale, langdistanceopkald eller internationale opkald. Desuden skal du spørge udbyderen, hvor lang tid det tager at fjerne blokken ved opkald for at give dig mulighed for at forberede dig på at modtage dit første opkald.

Trin 2

Brug en hjemmetelefonsamlingstjeneste. For eksempel tilbyder AT&T en hjemmetelefon og trådløs opkaldstjeneste, der er tilgængelig ved at ringe til 1-800-CALL-ATT. Dette er et specifikt nummer, der giver enkeltpersoner mulighed for at modtage opkald hjemme. Denne tjeneste tilbyder også operatørassisteret opkrævning af opkald.

Fjern blokering af opkaldsopkald pr. Opkald. Brug en telefonudbyder, der giver dig mulighed for at fjerne blokeringen af ​​hvert opkald i stedet for alle opkald. For eksempel, hvis du kender det nummer, som opkaldet kommer fra, kan du kun acceptere de indsamle opkald fra det unikke nummer. Dette er sikrere på grund af omkostningerne i forbindelse med opkrævning af opkald.