Skift Admin Password med Mac OS X Single User Mode

Hvis du er i IT, eller bare fastsætter Grandmas Mac, er det ikke så sjældent at få en maskine, hvor du ikke har administratoradgangskoden. Hvis du befinder dig i denne situation, kan du nemt ændre Admin-adgangskoden eller andre brugere ved blot at starte Mac OS Xs kommandolinje Single User Mode. Jeg anser dette for at være afgørende viden til fejlfinding af Mac'er.

Skift et administratoradgangskode i Mac OS X Single User Mode

Dette er en multistep-proces, men det er let at følge:

  • Først skal du indtaste Single User Mode. Genstart Mac'en og hold Kommando + S ved opstart for at komme ind på kommandolinjen.
  • Du får se en note, hvor Mac OS X fortæller dig, at du skal køre to kommandoer for at gøre filsystemændringer, det er nødvendigt, så lad os håndtere det første
  • Den første kommando kontrollerer Mac OS X-filsystemet for fejl og retter dem, det kan tage et par minutter at køre:
  • fsck -fy

  • Den næste kommando monterer root Mac OS X-drevet som skrivbar, så du kan foretage ændringer i filsystemet:
  • mount -uw /

  • Når filsystemet er monteret, kan du nulstille alle brugerens adgangskode ved hjælp af følgende kommando:
  • passwd username

  • Du skal indtaste den nye adgangskode to gange for at nulstille og bekræfte ændringerne

Bemærk, at en adgangskode ikke bliver synligt indtastet, når du bruger kommandoen 'passwd', det ser ud som om der slet ikke indtastes noget. Det er standard praksis i kommandolinjens verden.

Ændring af administratoradgangskode i OS X Lion, Mountain Lion og senere

For brugere med OS X 10.7.3 og nyere, herunder OS X 10.8+ Mountain Lion, skal der muligvis være et ekstra trin for at indlæse åben mappe. Hvis du har problemer med ovenstående fremgangsmåde, kan du prøve følgende kommandosekvens med nyere versioner af Mac OS X. Bemærk, at den primære forskel bruger 'launchctl' mellem montering af drevet og ændring af adgangskoden:

#1 fsck -fy
#2 mount -uw /
#3 launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.opendirectoryd.plist
#4 passwd username

Adgangskoden skal nu ændres som forventet, hvor du derefter kan genstarte og bruge administratorbrugerkontoen som forventet. Genstart er mulig via kommandolinjen ved at skrive:

reboot

Eller ved at bruge standard manuelle genstartsmetoder til tastaturgenveje, lukke ned eller holde tænd / sluk-knappen nede. Ved den næste opstart vil den ændrede administratoradgangskode være brugbar som forventet.

Kender ikke admin brugernavnet? Intet problem
Hvis du fastsætter en persons maskin, og du ikke kender brugernavnet til nulstilling, skal du bare se i / Brugere med:

ls /Users/

Her kan du se mindst tre elementer, .localized, Shared og et brugernavn. Brugernavnet er, hvad du vil ændre med passwd-kommandoen.

Når adgangskoden er nulstillet og bekræftet, kan du gå ud af Single User Mode ved at skrive exit eller genstarte. Mac'en starter nu som normalt, og du får adgang til maskinen med den nye adgangskode.

Dette er en nemmere og hurtigere metode end den fremgangsmåde, der tages for at nulstille tabte adgangskoder eller ved brug af Mac OS X boot-dvd'en, fordi det ændrer en eksisterende root-brugeradgangskode, snarere end at oprette en ny admin-brugerkonto. Begge fungerer fint, så du kan bruge den metode, du vil have.

Du kan bruge den samme fremgangsmåde til at navigere rundt om en soves / wake lock-skærm, selv om du selvfølgelig skal genstarte Mac'en, hvilket betyder at du vil savne det, der er i øjeblikket på brugerens skrivebord.