Skift Browser User Agent i Chrome, Safari, og Firefox

En webbrowsere brugeragent er, hvordan et websted ved, hvilken type computer, operativsystem og browser du bruger. Nogle websteder tjener forskellige temaer, CSS, indhold eller endda forskellige websteder til forskellige browsere og operativsystemer, og mange udviklere skal ofte ændre deres egen brugeragent for at kunne teste disse evner og opbygge disse alternative websteder.

Vi dækker, hvordan du ændrer brugeragenten for alle populære moderne browsere til rådighed for skrivebordsbrugeren i Mac OS X og Windows, herunder Chrome, Safari og Firefox.

Sådan ændres brugeragenten i Chrome

Alle nye versioner af Chrome omfatter evnen til at ændre brugeragenten meget nemt, og den er mere kraftfuld med flere muligheder end de forenklede muligheder, der er tilgængelige for Safari-brugere. Med Chrome's brugeragent tilsidesætter, kan brugeragentens enhedsopløsning også angives, med kraftig omdirigering af siden i den pågældende opløsning. Der er ikke behov for at aktivere brugeragentindstillingerne i Chrome, du skal bare finde dem under udviklerindstillingerne:

  • Åbn Chrome, og træk menuen "Vis" ned, gå ned til "Udvikler" og vælg "Udviklerværktøjer" for at åbne udviklerpanelet.
  • Klik på gear ikonet Indstillinger knappen i nederste højre hjørne
  • Klik på fanen Overrides for at finde indstillingerne Brugeragent, vælg en brugeragent i rullemenuen, ændre en eksisterende eller indtast en ny brugeragent

Chrome genudgiver omgående sider med den nye brugeragent, og hvis enhedsmålinger er indstillet, vil det også bruge disse enheder til at angive opløsningsstørrelse, når de genbruges på siden.

Sådan ændres browseren brugeragent i Safari

Langt den nemmeste måde at ændre en brugeragent på Mac på er via Safari's Develop-menuen, hvis det ikke er blevet aktiveret endnu, dækker vi det og viser også, hvordan du nemt ændrer brugeragenter:

  • Åbn Safari, og træk derefter "Preferences" fra Safari-menuen
  • Klik på fanen "Avanceret" og markér feltet ved siden af ​​"Vis udvikle menuen i menulinjen"
  • Luk ud af Indstillinger og find den nye "Udvikle" menu sammen med "Vindue", træk det ned og vælg "Brugeragent"
  • Vælg en foruddefineret brugeragent eller vælg "Andet" for at bruge en anden brugeragentstreng

Bemærk, at hvis du svæver over en bestemt brugeragent, vises den nøjagtige UA-streng, der vises i en gul boks sammen med menupunktet.

Når du har valgt nogen af ​​brugeragenterne, finder du den aktuelt åbne webside, der opdateres. Hvis den pågældende side sker for at vise forskellige oplysninger til alternative browsere, kan du finde, at siden ser anderledes ud. Hvis du f.eks. Ændrer en brugeragent til en mobilenhed og mobilbrowser, kan nogle websider sende dig til deres mobilwebsites eller vise en anden udseende side gennem et lydhurt layout.

Sådan ændres Browser User Agent i Firefox uden at bruge en udvidelse

Firefox kan også gøre dette som standard, selvom det nok er den mest klodsede af de moderne browsere og derfor ikke rigtig anbefales, da nogle Firefox-udvidelser håndterer det bedre.

  • Indtast om: config i URL-boksen og tryk tilbage
  • Søg efter "useragent" (et ord) og opret en ny streng med titlen "general.useragent.override"
  • Placer brugeragenten i og vælg "OK"

Husk, at ændring af brugeragenten ændrer ikke den måde, hvorpå webbrowseren selv gør siderne, medmindre det bliver brugt til brugeragent-specifikt indhold. Hvis du f.eks. Bruger en IE8 brugeragent, er det ikke det samme som at besøge en side med IE8 og lade det gøre siden, et behov, der ofte er obligatorisk for webudviklere. For det skal du faktisk tage sig tid til at køre Internet Explorer i en virtuel maskine oven på Mac OS X, det er gratis og ret nemt at konfigurere.

Hvad med spoofing brugeragenter fra kommandolinjen?

For kommandolinjens junkies kan du også bruge curl til dette formål og hente en kildekode til sider som en anden browser eller OS. Den grundlæggende syntaks er:

curl -A "UserAgentString" http://url.com

Videoerne nedenfor viser aktivering og ændring af browserbrugeragenten i Safari under OS X, og hvordan man gør det i Chrome under Mac OS X, Windows eller Linux:

Og Chrome:

Husk, at ændring af brugeragenten ændrer ikke den måde, hvorpå webbrowseren selv gør siderne, medmindre det bliver brugt til brugeragent-specifikt indhold. Hvis du f.eks. Bruger en IE8 brugeragent, er det ikke det samme som at besøge en side med IE8 og lade det gøre siden, et behov, der ofte er obligatorisk for webudviklere. For det skal du faktisk tage sig tid til at køre Internet Explorer i en virtuel maskine oven på Mac OS X, det er gratis og ret nemt at konfigurere om nødvendigt.

Takket være @ImpechCerrato til tip ideen, kan du også følge @OSXDaily på Twitter.