Fix arkiveringsværktøj, når det stopper, kolliderer eller fryser i Mac OS X

Archive Utility er den lille systemapp, der lanceres, når som helst et arkiv skal håndteres af OS X, som regel lancerer det sig selv, udlæses en zip, sit, tjære, gz eller en hvilken som helst anden arkivfil og slutter derefter på egen hånd. I sidste øjeblik har der været udbredt rapporter om underlige problemer med Archive Utility, hvor en zip eller en anden arkivfil ikke dekomprimeres. I stedet vil appen Arkivværktøj bare stoppe med at arbejde helt, og spinde sig selv i glemsel før frysning eller nedbrud. Genstart det forårsager bare at det styrter igen. Irriterende, men rolig, der er en nem løsning!

Fix problemer med arkiveringsværktøjer

Genstart Mac-værkerne, men det er en enorm smerte, så gør det ikke. I stedet for at løse arkiveringsværktøjsproblemerne skal du genstarte en daemon-proces kaldet "appleeventsd", der kører i baggrunden.

Genstart appleeventsd via Activity Monitor
Sådan genstarter du appleeventsd med Activity Monitor. Du kan få adgang til den pågældende app på / Applications / Utilities / men det er hurtigst at starte fra Spotlight:

  • Hit Command + mellemrumstasten og skriv "Activity Monitor" efterfulgt af returnøglen for at starte Mac task management app
  • Træk proceslisterne ned og vælg "Alle processer", og søg derefter efter 'appleeventsd'
  • Vælg "appleeventsd" og klik på den røde "Afslut proces" -knap, bekræft når du bliver spurgt

Dette medfører, at appleeventsd genindlæses, og i denne genstartsproces begynder Arkiveringsværktøjet at fungere igen.

Du vil nu kunne udvinde og oprette arkiver som normalt igen.

Genstart appleeventsd via Terminal
Hvis kommandolinjen er dine ting, skal du ved Terminal bare skrive:

sudo killall appleeventsd

Det kan være hurtigere for mere avancerede brugere.

Uanset hvilken rute du vælger, skal du gå tilbage til din oprindelige arkivfil og åbne den, Arkivværktøjet kører, udpakke arkivfilen og afslutte det som det er lige som nyt.

Dette er tydeligvis en fejl med Archive Utility, og symptomerne er næsten altid de samme og meget nemme at gengive, hvis du støder på problemet: Arkiv Utility lancerer for at åbne et arkiv, men fremdriftsindikatoren bevæger sig aldrig, den spolende strandbold vises og i sidste ende appen ender med at krasje. Hvis du er utålmodig, mens du venter på at den går i stykker, kan du vælge at Force Quit ud af appen, men det vil stadig starte crash reporteren. Dette bør løses snart i en kommende opdatering til OS X, men i mellemtiden brug den rettelse, der er beskrevet ovenfor.