Ændre slow-motion videooptagelseshastigheden på iPhone ved at justere FPS

Alle nye iPhone-modeller kan indspille og optage slow motion-video af høj kvalitet ved at vende til indstillingen 'slo-mo' i Camera-appen. Måske mindre kendt er, at du kan ændre rammebelastning per sekund (FPS) optagelseshastighed til slow motion-video, som grundlæggende afgør, hvor glat og langsom videoafspilningen er, men også en mere praktisk fordel for uformelle brugere, der reducerer filmfilen størrelse, som vi diskuterer øjeblikkeligt.

Sådan skiftes slow motion videooptagelseshastighed til 240 fps eller 120 fps på iphone kamera

Lad os først vise, hvordan du skifter FPS-optagehastigheden til slow-motion videooptagelse i iOS, du kan vælge mellem enten 240 fps eller 120 fps:

  1. Åbn appen Indstillinger og gå til "Fotos & kamera" indstillinger
  2. Gå til kameraafsnittet og tryk på "Record Slow-mo"
  3. Skift optagelseshastigheden til 720p ved 240fps eller 1080p ved 120fps ved at trykke på dit valg

Gå tilbage til Camera-appen, og du vil finde Slow Motion-optagelsen ændret til den indstilling, du valgte på iPhone-indstillingerne.

I nogle tidligere versioner af iOS blev slow motion-optagelseshastigheden kontrolleret i selve kamera-appen som følger:

  1. Open Camera app og gå som regel til "Slo-Mo" sektionen
  2. Tryk på "240 FPS" (eller 120 FPS) tekst for at skifte mellem 240 eller 120 billeder pr. Sekund optagelsesindstilling
  3. Optag slowmotion videoen som sædvanlig, uanset hvilket FPS nummer der vises, bestemmer videoens optagehastighed

Mange brugere er ikke klar over, at FPS-teksten, der vises i hjørnet, faktisk er en knap, fordi der virkelig ikke er meget af en indikator om, at den kan vælges. Så ændrede Apple indstillingen for at være inden for Indstillinger app snarere end selve kameraet, det varierer per iOS-version. Hvis du ikke finder det på et sted, er det det andet.

Generelt er de bedste slow motion-videoer optaget på 240 FPS *, da det bogstaveligt talt fordobler antallet af billeder, og dermed producerer en langsommere og glattere film. Så hvorfor vil du gerne skifte indstillingen, hvis 240 FPS er næsten altid bedre? Hardcore videoredigerere vil have en række grunde, men for de fleste afslappede brugere er den primære afgørende faktor for at bruge 240 eller 120 FPS simpelthen et spørgsmål om lagerkrav til iPhone (eller iPad), da de højere billedoptagelser med billedhastighed vil tage op betydeligt mere lagerplads på en iOS-enhed.

For at gøre det lettere at optage og dele slowmotion, vil de lavere FPS-videoer også kræve mindre kompression, så hvis du deler dem med sociale netværk eller uploader dem direkte fra din iPhone til YouTube eller Instagram, vil du opdage, at den resulterende video kunne har mindre artefakter på grund af den mindre filstørrelse også. I sidste ende, hvis du vil have den højeste kvalitet 240 FPS full HD-video, skal du overføre disse videofiler til din computer manuelt og ikke stole på at uploade dem til nogen tjeneste direkte fra iPhone eller iPad.

* Bemærk, at muligheden for at skifte mellem 240 FPS og 120 FPS vieo-optagelse er begrænset til de nyeste iPhone-modeller. Tidligere modeller er enten indstillet til den laveste billedhastighed optagelseshastighed eller, for særligt gamle iPhones, understøtter ikke slow motion videooptagelse overhovedet. Ikke desto mindre kan alle iPhones tage video med slow motion enten med den native kameraapp eller ved at bruge en tredjepartsapp som beskrevet her.