Opret forbindelse til enhver server fra enhver app via docken hurtigt i Mac OS X

Den mest almindelige måde at få adgang til en netværksandel på er via Finder, ved hjælp af funktionen Connect to Server. Men der er hurtigere adgang til hurtig serveradgang: Du kan kalde Mac OS X-serverforbindelsesvinduet fra enhver app ved at højreklikke på Finder-ikonet i Dock og vælge "Connect to Server."

Herfra kan du tilslutte til FTP, SMB, VNC, lokale eller eksterne servere som normalt - og ja, de åbner i Finder eller deres respektive applikationer.

Her finder du det mest nyttige: Hvis du ser IP-adresser, logins, stier osv. Fra en webside, kan du stadig få adgang til dialogboksen Connect to Server uden at forhindre, hvad du prøver at læse i webbrowseren, hvilket gør for nem transskribering:

Som du kan se i det screenshot, svæver vinduet Connect over browseren, selv om du er i Finder. Dette er langt bedre end at bruge Command + Tab eller klikke til Finder, hvis du har en flok Finder-vinduer åbne, da de alle dækker browservinduet.

Dette virker i alle versioner af OS X, forresten.

Hvis der er servere, som du har adgang til ofte, kan kortlægning af dem som et netværksdrev være nyttigt, så de automatisk monteres hver gang du logger på eller genstarter din Mac. Dette er især nyttigt for mediasenter-servere og drev, hvor deling af filer er almindeligt.