Forskelle mellem manuel og CAD-tegning

Manuel tegning har en tradition, der er så gammel, at den forsvinder i forhistorien, mens CAD-tegning (computerstøttet design) var ukendt for 50 år siden. Hver af disse metoder til at skabe visuelle billeder har sine fordele og ulemper. Den diskriminerende kunstner forstår, hvilken teknik der er mere egnet under forskellige kreative forhold.

Gentagelse påkrævet

Især i tilfælde af arkitekttegning kræves der undertiden gentagelse af identiske komponenter. CAD-teknologiens muligheder er designet til denne situation og er langt mere passende for det end håndtegning. Ved hjælp af et CAD-program kan kunstneren eller designeren oprette et enkelt vindue eller en anden funktion og derefter replikere det så mange gange som nødvendigt. Denne gentagne kvalitet ville ikke nødvendigvis være en styrke i nogle kunstneriske anvendelser, men er bestemt passende til brug i mekanisk tegning.

Find nøjagtighed

Udformningen af ​​bygninger, maskiner og andre tekniske komponenter kræver ekstrem nøjagtighed, undertiden til tusind tomme. Det er vanskeligt og udmattende at nå dette nøjagtighedsniveau, mens du tegner i hånden. CAD-teknologi opnår det ved at justere nøjagtighedsniveauet for det net, som du arbejder på i programmet. Du kan indstille CAD-programmer, så tegnede linjer "snappes" til nærmeste passende gitterlinje, hvilket resulterer i perfekt nøjagtige målinger. I højteknologiske applikationer føres CAD-programmet direkte ind i en produktionsenhed, såsom en computer-numerisk kontrolrouter, alt andet end at fjerne risikoen for menneskelige fejl i fremstillingsprocessen.

Følelser og kreativitet

Inden for følelser og udtryk mister CAD-tegning sin kant til berøring af den menneskelige hånd. Selvom det ikke er i stand til at replikere elementer med det samme eller trække perfekt til en tusindedel af en tomme, kan en kunstners hånd stadig skabe følelsesmæssige værker, der ligger uden for maskinens muligheder. Overbevisende repræsentationer af de voksende linjer i et voksende træ eller den glatte kurve i en kvindes hofte er afhængige af kunstnerens øje og hånd og den bevidsthed, der forbinder de to. Den menneskelige kompleksitet og ufuldkommenhed, der findes i kunstneren, de samme kvaliteter, der er ulemper inden for teknisk nøjagtighed, er det, der skaber det kunstneriske mysterium, der ligger uden for en computers område.

Serendipity vs. perfektion

Skønhed og innovation er ofte resultatet af begivenheder, der oprindeligt ses som fejltagelser. Den utilsigtede, men tilfældige opdagelse af noget vidunderligt er kendt som serendipity. I den perfekte og lineære indvendige verden af ​​en computer er serendipity næsten ukendt. Den binære perfektion, som en computer er i stand til, fører til sterilitet i fravær af kreativ udvikling. Håndtegning, praktiseret af en følsom, bevidst og talentfuld kunstner, forbliver underlagt skæbnenes ledende og uforudsigelige hånd. Denne hånd bevarer evnen til at begå fejl og følgelig at opdage det ukendte.