Deaktiver Window Shadow on Screen Shots i Mac OS X

Har du nogensinde bemærket, at der er en skygge på hvert skærmbillede af et vindue, du tager i Mac OS X? Hvis du ikke vil have, at disse skygger vises på dine skærmbilleder, kan du deaktivere skyggeeffekten ved at vende til standardkommandoer på Terminal.

Sådan slukkes vindueskygger på skærmbilleder i Mac OS X

Start Terminal-appen og indtast følgende på kommandolinjen:

defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool true

Hit retur og derefter skal du genstarte SystemUIServer ved at dræbe det:

killall SystemUIServer

Igen hit retur.

Tag nu et skærmbillede af et enkelt vindue ved hjælp af Command + Shift + 4, og skærmbilledet indeholder ikke vindueskyggen. Hvorvidt du kan lide effekten, er op til dig. Sådan ser det sådan ud:

Sådan får du vindueskygger tilbage i skærmbilleder (standard i Mac OS X)

Hvis du vil vende tilbage og have skygger på individuelle vindueskærmoptagelser igen, skal du bruge:

defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool false;killall SystemUIServer

Og dræb igen SystemUIServer for ændringer til at træde i kraft. Nu hvor skygger er tilbage igen, ser det samme skærmbillede ud som følgende som standard i Mac OS X:

To andre fine skærmbillede tweaks omfatter at ændre screenshot billedfiltype og ændre gemme placering af screenshot filer, som hjælper dig med at reducere desktop rod.

Bemærk, at dette påvirker alle individuelle vinduesskærmbilleder, der er taget på Mac OS X, uanset om skærmbilledet kopieres til udklipsholderen som en udskrivningsfunktion, eller om skærmbilledet er gemt i en fil et eller andet sted på Mac.

Ja, det virker i alle versioner af OS X, det er ligegyldigt, hvilken version der kører på Mac, fra Mac OS X Snow Leopard via Mavericks og Yosemite, disse standardstrenge kan bruges til at skifte vinduesskyggeeffekten til eller fra i skærmbilleder.