Dual External Displays er en No-Go på MacBook Air 2011 via Thunderbolt

En af de mere spændende funktioner i den nye MacBook Pro 15 "og 17" og iMac-serien er, at du kan bruge dobbelte eksterne skærme ved daisy chaining dem via Thunderbolt porten. Desværre er denne evne tabt på 2011 MacBook Air, på grund af den svagere Intel HD 3000 grafikchip og en afskalet Thunderbolt controller.

Dette blev bemærket af Anandtech, der påpeger den lette Thunderbolt-chip, der hedder Eagle Ridge, understøtter kun en enkelt DisplayPort-kanal i forhold til de to kanaler i den større Light Ridge-chip:

Eagle Ridge er tilgængelig i to formfaktorer (normal og SFF) og er effektivt halvdelen af ​​en Light Ridge-chip. Det betyder, at du kun får to Thunderbolt-kanaler og en DP-udgang. Apple brugte den lille formfaktor version af Eagle Ridge i sin nye MacBook Air til at reducere omkostningerne og spare på bundkortet fast ejendom.

Selvom dette kan påvirke nogle købsbeslutninger og lede nogle få brugere til MacBook Pro-linjen i stedet, går ikke alt tabt. Den 27 "Thunderbolt Display med den enorme 2560 × 1440 opløsning er en kæmpe på egen hånd og bør være mere end tilstrækkelig til at imødekomme behovene hos de fleste brugere på udkig efter eksterne skærme med deres MacBook Air. Plus annoncerer Apple offentligt Thunderbolt-skærmen som en dockingstation af slags til MacBook Air, da den bringer FireWire, tre ekstra USB-porte, Ethernet og et FaceTime HD-kamera.

Og virkelig, når vi mener, at den tyngste MacBook Air er 2, 9 lbs og benchmark ydeevnen er gennem taget, kan vi virkelig klage meget?