Breadboard Specifikationer

Elektriske ingeniører bruger breadboards til at samle enestående demonstrationskredsløb. Et brødbræt giver midlertidige forbindelsespunkter mellem de enkelte elektroniske komponenter. Elektronikfagfolk bruger breadboards, fordi de kan foretage ændringer i kredsløbene uden komplekst arbejde. Dette gør breadboards ideelle til kredsløbsudvikling og test. Kontakternes midlertidige karakter begrænser de fleste brødbrædder til kredsløb med lav spænding og lav effekt. Brug af breadboards begrænser også brugen af ​​højfrekvente signaler.

Afstand

De fleste breadboards giver et gitter af kontakter, hvor afstanden mellem kontaktpunkter er 1/10-tommer firkantet. Denne afstand svarer til afstanden mellem stifterne på de fleste integrerede kredsløb og stifterne på alle transistorpakker. Denne afstand letter tilslutning af alle elektroniske komponenter inden for spændings-, strøm- og frekvensbegrænsninger for almindelige brødbrædder.

Antal kontakter

Brødbrædder giver et varierende antal kontakter. Afhængigt af producenten kan et brødbræt indeholde så få som 75 eller så mange som 900 separate forbindelsespunkter. Producenter arrangerer normalt forbindelsespunkterne i kolonner på 10 adskilt af en midtermedian. Dette arrangement tilvejebringer 56 tilslutninger til et standard 14-bens integreret kredsløb, fire forbindelser til hver ben på enheden.

Spænding

Mange breadboards er klassificeret til fem volt ved en amp. En anden almindelig mulighed giver en 15-volt, en tredjedel forstærker. Begge specifikationer giver en effektafledning på fem watt. Se producentens datablad for specifikke oplysninger, inden du køber brødbrættet, da disse specifikationer varierer fra leverandør til enhed.

Nuværende

De fleste brødbrædder har en strømbegrænsning på en forstærker eller mindre på grund af deres kontakter. Ofte kan breadboards kun tåle 1/3 amp.

Frekvensområde

De fleste breadboards tåler ikke frekvenser over 10 MHz. Kontakterne inden for brødbrættet skaber vildfarende kapacitans i størrelsesordenen 2 til 20 pF for hver forbindelse. Disse kapaciteter er tilfældige, uforudsigelige og vanskelige at reproducere. Fjernelse og genindsættelse af en komponentkabel ændrer undertiden mærkbar kontaktkapaciteten på det tidspunkt. Disse effekter bliver en betydelig del af kredsløbsadfærden over 10 MHz, hvilket gør kredsløbsanalyse umulig.

Forsvundet kapacitans

Kapacitans defineres som modstand mod en skiftende strøm. Kapacitans er resultatet af virkningen af ​​to ledere adskilt af en isolator. Når du indsætter en komponentledning i et brødbræt, er forbindelsen aldrig perfekt. Den lille ufuldkommenhed resulterer i en lille kapacitans ved forbindelsen. Dette svarer til en 2 til 20 pF kondensator i serie med hver forbindelse, hvor strømmen ikke har andet valg end at gå i den rigtige retning.

Kontakt modstand

Fjederkontaktteknologien i de fleste brødbrædder giver et praktisk middel til at oprette midlertidige elektroniske kredsløbsforbindelser. Imidlertid skaber den samme teknologi, der gør breadboards nyttige, forholdsvis stor modstand ved hver forbindelse. Du kan forvente kontaktmodstand i størrelsesordenen 1/10 ohm pr. Forbindelse, mens højere modstande er almindelige. Dette kan medføre uventede resultater i nogle kredsløb.