Young Steve Jobs giver IBM fingeren

Dette er et klassisk billede af en ung Steve Jobs, der giver fingeren til et IBM-tegn i 1983, det har været cirkulerende igen efter alle disse år takket være Macintosh medskaberen Andy Hertzfeld, der sendte højresendelsen til Google+. Her er den tekst, der blev lagt sammen med det underholdende billede:

I memoriam til Steve Jobs, som 2011 trækker i nært hold, er der endnu et sjældent billede, der illustrerer hans oprørske ånd. I december 1983, et par uger før Mac-lanceringen, lavede vi en hurtig tur til New York City for at mødes med Newsweek, der overvejede at lave en coverhistorie på Mac. Billedet blev taget spontant, da vi gik rundt Manhattan ved Jean Pigozzi, en vild fransk jet setter, der hængte sammen med os på det tidspunkt. På en eller anden måde endte jeg med en kopi af den. Min redaktør bad mig om at inkludere det i min bog, men jeg var for ærlig til at bede om tilladelse, især da IBM stadig producerede CPU'er til Apple på det tidspunkt.

Bogen er hans "Revolution i The Valley: Den uhyre store historie om, hvordan Mac blev lavet ", Som fortæller historien om, hvordan den oprindelige Macintosh blev oprettet. Dette emne blev kort diskuteret i den seneste Steve Jobs biografi også.

Billedet demonstrerer den konkurrencedygtige karakter af Jobs og tidlige Apple, og selv om billedet har eksisteret i et stykke tid er dette den første højere opløsningskopi til overflade. I de tidlige dage af Apple blev IBM stort set betragtet som selskabets største konkurrent og fjende af slags, som det fremgår af Ghostbusters spoof og selvfølgelig den klassiske 1984 Superbowl-reklame, der lancerede den første Mac.