Sådan oprettes et Excel-regneark for at finde ud af sygeorlov

Microsoft Excel kan erstatte verdslige opgaver med formler og funktioner. En opgave, der kan strømline enhver leder eller supervisor, er at oprette et Excel-regneark for at finde ud af sygefravær for medarbejderne og bruge formler til at erstatte opgaven med manuel beregning af totaler. Indtast det sygefraværsbeløb, som medarbejderen har tjent, og hvor meget medarbejderen har brugt, og regnearkformlerne gør resten, sammenlægger totaler og fører sygedagpenge frem hver måned.

Trin 1

Skriv "Ferie og sygeorlov" i celle E1. Skriv den periode, som sygefraværsarket gælder for, i celle E2. Skriv f.eks. "1/1/2010 til 30/12/2010."

Trin 2

Indtast medarbejderens navn i celle A4. Indtast eventuelt deres maksimale sygefraværsakkumulering på den næste linje i dage eller timer.

Trin 3

Skriv ordet "Måned" i celle A6. Skriv månederne januar til december direkte nedenunder i den samme kolonne med en måned pr. Række.

Trin 4

Skriv ordet "Beløb" i celle B6, ordet "Brugt" i celle C6 og ordet "Balance" i celle D6.

Trin 5

Indtast det samlede antal medarbejderes ledige sygefraværstimer i celle B7. For eksempel, hvis medarbejderen har 120 timer, skal du skrive "120".

Trin 6

Skriv følgende formel i celle D7:

= B7-C7.

Kopier formlen til cellerne D8 til D17 ved at trække påfyldningshåndtaget (den lille sorte firkant i nederste højre hjørne af cellen) til celle D17.

Klik på celle B8, skriv "=", og klik derefter på celle D7. Dette overfører saldoen fra den foregående måned til kolonnen "beløb" i begyndelsen af ​​den anden måned. Træk fyldhåndtaget til celle B8 til celle B17.