Sådan dimensioneres et højttalerkabinet til passive radiatorer (5 trin)

Passive radiatorer er en god erstatning for udluftninger, fordi de kan masselastes for at indstille for frekvens, og fordi de eliminerer muligheden for udluftningsvindstøj. Den indvendige samlede lydstyrke er den samme som hvis du indstillede med en udluftning. Ventilationslængde versus indvendige kabinetdimensioner er ikke længere et problem, og udvendige kabinetdimensioner skal rumme højttaleren foran og den passive radiator også foran eller på en af ​​siderne. Passive radiatorer skal altid være to til fire inches større i diameter end basen. Tag den passive radiatorkeglevolumen i betragtning.

Trin 1

Sæt Thiele-Small-parametrene på din woofer til en porteret (eller ventileret) kabinetberegner. Woofere med en Qts på .4 eller lavere er velegnet til udluftede eller passive radiatordesign.

Trin 2

Brug det indvendige kabinetvolumen, der er afledt med højttalerens volumenberegner, til at designe et kabinet, der er egnet til afstemning af udluftningen, som også fysisk rummer en passiv radiator eller flere radiatorer med omtrent det dobbelte af wooferens bevægelige område.

Trin 3

Brug en internetportstørrelsesberegner til at finde det indvendige tværsnitsareal og længden af ​​den højre udluftning til din højttaler / kabinet.

Trin 4

Multiplicer udluftningsområdet og længden for at få luftmængden i kubikcentimeter. Del dette tal med 47 for at få luftsøjlens masse i gram. Din passive radiators offentliggjorte specifikation for bevægelig masse skal centrere omkring den samme masse som luftkolonnen i din beregnede udluftningsstørrelse ville veje.

Indstil den passive radiator til en lavere frekvens ved hjælp af en gevindstang eller bolt for at tilføje masse. Dette får systemet til at opføre sig som et forseglet system over den indledende tuningfrekvens, men et udluftet system under denne frekvens, hvilket gør basen strammere og dybere. Tuning hardware leveres normalt med kommercielt tilgængelige passive radiatorer.