Android Apps til at køre på iPad med Alien Dalvik

Snart vil du kunne køre Android apps direkte på iPad ved hjælp af et tredjeparts værktøj kaldet Alien Dalvik. Teknologien virker ved at pakke hver Android-applikation til sin egen virtuelle maskine, der kører oven på iOS, hvilket giver udseendet af appen, der kører indbygget på iPad. Ydelsen hævdes at være imponerende nok til, at slutbrugeren ikke mærker meget forskel, og en live demo vil blive vist i næste uge på en konference af skaberne af Alien Dalvik, Myriad Group.

"Fra et brugerperspektiv er Alien Dalvik 2.0 helt transparent og installeret uden brugerforstyrrelse. Brugere nyder simpelthen det samme rige Android økosystem, de er blevet vant til via mobil på andre nøgleskærme, såsom at spille Angry Birds på HDTV.

Fra nu af kender jeg ikke til nogen dræber Android-apps, der ikke kan findes på iOS, men med tiden er jeg sikker på, at nogle eksklusiver kommer til platformen, og et værktøj som Alien Dalvik burde kunne bringe de apps til iPad. Jeg kan ikke se nogen grund til, at dette ikke ville fungere på iPhone og iPod touch, og det kan endda fungere bedre i betragtning af, at der er flere apps rettet mod Android-smartphone-markedet end Android-tabletterne, i hvert fald for nu.

9to5mac bemærker, at Alien Dalvik også arbejder på andre platforme, som Nokias N9, og de har planer om at udvide platformen til andre smartphones, tabletter og endda set-top-bokse og tv-apparater.

Alien Dalvik er betalt kommerciel software, men hvis du vil køre Android apps i virtuelle maskiner, kan du gøre det gratis med VM eller VirtualBox af Android 4 ICS, blandt andre udgivelser.