Aktivér menuen Udvikle i Safari

Udviklingsmenuen i Safari tilføjer en række yderligere funktioner til browseren på Mac'en, herunder inspektør og fejlkonsoller, javascript debugging-værktøjer, evnen til at deaktivere forskellige sideelementer, aktivere funktionen 'Ikke spor', brug WebGL acceleration, og det giver en nem måde at ændre browsers brugeragent på.

Udvikler-menuen i Safari til OS X er som standard deaktiveret, men den kan hurtigt blive slået til via appindstillingerne for at afsløre web-browserens ekstra udviklercentriske funktioner.

Sådan aktiveres menuen Udvikle i Safari til Mac OS X

Disse funktioner er naturligvis beregnet til webudviklere, men de er nyttige ud over det også. Sådan aktiverer du den skjulte Develop-menu i Safari:

  1. Træk menuen "Safari" og vælg "Preferences"
  2. Klik på fanen "Avanceret"
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Vis udvikle menuen i menulinjen"
  4. Luk indstillinger, menuen Udvikle vil nu være synlig mellem bogmærker og vinduesmenuer

Dette er det samme i alle versioner af Safari til Mac OS X.

Udviklingsmenuen har mange muligheder for udviklere, herunder evnen til at justere brugeragenter i browseren, ved hjælp af webinspektørværktøjerne, adgang til fejlkonsollen, uddrags- og udvidelsesredaktører, deaktivering af cacher, billeder, javascript, CSS, lydmodus og meget mere. Det er utroligt nyttigt for dem, der arbejder på nettet og et must-enable for mange af os.

Udvikler-menuen har eksisteret i nogen tid, men i en ny artikel om, hvordan man spoof en bruger af en OS X-browser, der bruger Safari eller curl på kommandolinjen, har vi på en eller anden måde undladt at nævne, hvordan man aktiverer menuen ... oops. Nu ved du det. Og ja, det gælder alle moderne versioner af Safari i en noget moderne version af Mac OS X, fra 10, 8, 10, 9, 10, 10, 10, 11 og derover.

I nogle tidligere versioner af Safari kan indstillingen se lidt anderledes ud, men showet Udvikle menu er stadig tilgængeligt i Avancerede indstillinger:

Det er værd at bemærke, at menuen Udvikler er forskellig fra Debug-menuen i Safari, som kan aktiveres separat via kommandolinjen. Begge er nyttige til webudviklere, designere, ingeniører, QA, sikkerhedsforskere og andre, der arbejder inden for webbranchen.