Krypter Time Machine Backups med Mac OS X

Time Machine-sikkerhedskopier kan krypteres lige fra din Mac. Det betyder, at de sikkerhedskopierede data er ekstremt sikre fra nysgerrige øjne og det meget usandsynlige tilfælde af et krakningsprojekt, og det betyder også, at du får brug for et kodeord for at få adgang til de krypterede sikkerhedskopier selv.

Aktivering af krypterede sikkerhedskopier i Time Machine til Mac OS X kan ske på to måder, enten under opsætning af Time Machine eller på et senere tidspunkt, hvis du beslutter dig for at kryptere andre sikkerhedskopier. Vi dækker begge dele.

Sådan aktiveres kryptering på ny tidsmaskinsdrev i Mac OS X

Hvis du opretter en ny Time Machine-backup-drev, er det meget nemt at aktivere kryptering:

  • Tilslut drevet til Mac, når du bliver bedt om at bruge drevet til Time Machine og gennemgå Time Machine-opsætningen, skal du markere afkrydsningsfeltet "Encrypt Backups"

Du kan også nemt kryptere en eksisterende Time Machine-sikkerhedskopi:

Sådan krypteres eksisterende Time Machine Backups i Mac OS X

Bruger du allerede Time Machine? Aktivering af kryptering er lige så simpelt. Med Time Machine-drevet tilsluttet til Mac:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Time Machine"
  2. Vælg "Valg", vælg det drev, der skal beskyttes, og vælg "Krypter backupdisk" eller "Krypter sikkerhedskopier"

Ordlyden varierer lidt afhængigt af hvilken version af OS X du bruger.

Du skal bruge en moderne version af OS X for at få kryptering som en tilgængelig mulighed for Time-maskine. Dette omfatter OS X El Capitan, OS X Yosemite, OS X Mavericks, OS X Mountain Lion eller nyere for at få backupkryptering til rådighed. Bemærk, at muligheden for at kryptere eksisterende drev kun kommer med nyere versioner af Mac OS X, selvom ældre versioner af OS X vil fortsat have Time Machine backup support sans kryptering.

Visse mapper kan udelukkes fra sikkerhedskopier, hvis de ikke behøver at blive krypteret, men fordi de ikke bliver sikkerhedskopieret, skal du håndtere sikkerhedskopier af disse filer manuelt.

For dem, der ikke behøver at kryptere alle sikkerhedskopierede data, er en anden glimrende mulighed at kryptere mapper med adgangskodebeskyttede Diskbilleder. Denne diskbilledfil kan derefter sikkerhedskopieres som normalt til et Time Machine-drev, men kun de data, der er gemt inde i det, vil blive beskyttet i stedet.